Inspirerend Moerdijks Ondernemersevent 'Samen maken we het verschil'

ZEVENBERGEN - In het gemeentehuis in Zevenbergen was dinsdagavond 12 november de vierde editie van het Moerdijks Ondernemersevent 'Samen maken we het verschil'.

Na de opening door wethouder Thomas Zwiers, deelden circa 170 ondernemers hun kennis en inspiratie met elkaar en werd er volop genetwerkt. Twee lezingen van Luijtgaarden over 'van medewerker naar ambassadeur' en Jaap Bressers over 'de kracht van aandacht' maakten de inspirerende avond compleet.

Passie voor verbindingen

Passie voor Verbindingen. Zo luidt de slagzin van dakpannen specialist Luijtgaarden uit Standdaarbuiten. Naast het letterlijk verbinden van twee hellende daken door gebruikte of nieuwe dakpannen, staat de passie net zo goed voor de verbindingen met relaties, de samenleving en de medewerkers bij Luijtgaarden. Algemeen directeur Gert Jan bij Luijtgaarden vertelde tijdens zijn lezing meer over hun passie voor verbindingen. Onder andere over hoe zij ambassadeurs hebben gemaakt van hun medewerkers met oog en oor voor de toekomst én voor elkaar. Het kapitaal binnen hun bedrijf zit in collega's.

Jaap Bressers

Jaap Bressers verzorgde deze avond een inspirerende en verrassende lezing. Wees je bewust van je eigen kracht. Aan de hand van zijn ervaringen liet Jaap zien hoe je met kleine dingen zelf het verschil maakt. Met humor en emotie inspireerde Jaap je om nog meer uit je werk en leven te halen! Sta af en toe stil om te genieten van je eigen en elkaars successen en pak je 'Carlosmoment'. Daarbij gaat het om een klein gebaar dat zorgt voor een groot geluk, voor jezelf en de ander. Daar hoef je niet harder voor te werken of iets extra's voor te doen. Het gaat erom dat je nieuwsgierig bent naar het moment, op je werk en privé.

Escaperoom geeft inzicht

Diverse ondernemers bezochten ook de escaperoom van Cubiss Taalexpeditie. Door het oplossen van verschillende puzzels kregen ze inzicht wat het betekent om moeite te hebben met lezen en schrijven . Dat bleek nog best lastig. Voor de puzzelende ondernemers was het daarom echt een eyeopener. Ze zagen direct het nut in om hiermee binnen hun bedrijf aan de slag te gaan.

Volop netwerken

Tijdens het ondernemersevent was er volop gelegenheid om te netwerken. Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en kennis delen stonden hierbij centraal. Dit was erg waardevol aldus veel ondernemers. [l]