Herdenkingsdienst Bartholomeuskerk. FOTO HANS VAN BRENKELEN
Herdenkingsdienst Bartholomeuskerk. FOTO HANS VAN BRENKELEN Hans van Brenkelen

75 jaar Bevrijding Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op 5 november 1944 werd Zevenbergschen Hoek bevrijd door de 1e Poolse pantserdivisie onder bevel van Generaal Maczek. Het 75 jaar bevrijd zijn werd op 8, 9 en 10 november in Zevenbergschen Hoek herdacht en gevierd.

Op vrijdag 8 november werden in de speciaal ingerichte landbouwschuur van de familie de Lint optredens verzorgd door de Hoekse talenten: de muzikale opening door Jacco Akkermans, Rick van Leest en Luc vd Klundert; Brunchtime (broers Schoones); duo John Schets met Jolanda; duo Nilse en Henk vd Sanden. De technische ondersteuning (geluid en licht) werd verzorgd door Justin Broere.

Kranslegging
Tevens werd op vrijdagavond om 11 over elf de Prins Carnaval 2020 bekend gemaakt met muzikale begeleiding van de Verkusbloazers. Op zaterdagmiddag werd een speciale kindermiddag gehouden met diverse leuke spelletjes. Tevens reed Keep Them Rolling met 17 legervoertuigen op zaterdagmiddag door alle straten van Zevenbergschen Hoek. Op zaterdagavond was er een mooi optreden van coverband Prime en DJ Luc. Op de slotdag zondag 10 november was de herdenkingsdienst in de Batholomeuskerk met aansluitend een kranslegging door mw. Maris en burgemeester Klijs. Tevens was op zondag het oorlogmuseum van de heer Niemandsverdriet in de Hoofdstraat te bezichtigen.

Concert
Op zondagmiddag was het bevrijdingsconcert in de tot concertzaal omgebouwde landbouwschuur van de familie de Lint aan de Derde Weg te Zevenbergschen Hoek. Hier werd een pracht gezamenlijk concert geven door fanfare OKK, onder leiding van dirigent Dominique Calello met zang van Moni Visser en Raymond vd Oever, met koor Cantzoni onder leiding van dirigent Kim de Looper. De presentatie van het onder grote belangstelling gehouden bevrijdingsconcent werd door Wil Aper verzorgd.
Tot slot werden alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs en familie de Lint door voorzitter Hans van Brenkelen bedankt voor hun inzet en bijdragen. Een speciaal woord van dank was er voor de leden van de werkgroep 75 jaar bevrijding Zevenbergschen Hoek, die gedurende een voorbereidingsperiode van anderhalfjaar, de activiteiten van het bevrijdingsweekend hebben georganiseerd. [l]