Sinterklaasactiviteiten in de bibliotheek

ZEVENBERGEN - In de maanden november en december zijn er diverse Sinterklaasactiviteiten in de Bibliotheek VANnU in Zevenbergen. Deze zijn voor zowel jong als oud.

We trappen de activiteiten af op woensdagmiddag 20 november. De activiteiten starten om 15.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Deze middag is speciaal voor kinderen. De middag start met een Letter- en plaatjesrace. Als de kinderen alle letters (en voor de kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen, de plaatjes) hebben gevonden en een woord hebben gevormd, krijgen ze een lekkere traktatie. De kinderen die de race het snelste afleggen en het woord dus als eerste gevonden hebben, krijgen een kleine prijs.

Diezelfde middag verwelkomen we Piet in onze bibliotheek. Hij gaat een leuk Sinterklaasboek voorlezen. Na het voorlezen is er de kans om samen met Piet op de foto te gaan. De foto wordt gemaakt door een fotograaf. Piet blijft tot omstreeks 16.30 uur in de bibliotheek, dus er is alle gelegenheid om met hem op de foto te gaan.
Rond 16.00 uur doen we nog een Letter- en plaatjesrace.

Naast de activiteiten is er ook nog een knutselinspiratietafel aanwezig. Daar kan iedereen, jong en oud, terecht voor tips voor het maken van een fantastische surprise of voor leuke tips om een knutselwerkje voor Sinterklaas te maken. De knutselinspiratietafel blijft ook na 20 november nog staan. De donkere dagen komen eraan en met het gure weer dat we kennen van de Nederlandse herfst en winter is het leuk om thuis lekker te knutselen.

Op woensdagochtend 27 november is er weer het maandelijkse peutervoorleesuurtje met juf Corry. Deze keer gaat het verhaal uiteraard over Sinterklaas. Of eerder over het paard van Sinterklaas! Het belooft een gezellig uurtje te worden. Het uurtje begint om 10.00 uur

Donderdag 5 december is er een nieuwe editie van Heemkundecontact. Aanvang is 14.00 uur en de bijeenkomst duurt tot 15.30 uur. Heemkundecontact schenkt deze keer onder meer aandacht aan de geschiedenis van Sinterklaas in Zevenbergen. Het is een interactieve middag en iedereen is uitgenodigd.[l]