Prima opsteker voor Witac 1

WILLEMSTAD - In een poule waarin de onderlinge verschillen zeer klein zijn deed het eerste team van tafeltennisvereniging Witac'89 goede zaken.

Tegen ODT Kanjers uit Roosendaal boekte Witac 1 een overtuigende 7-3 zege. Dat was mede te danken aan een prima invalbeurt van Arthur Baalman, die met bekeken spel twee degelijke zeges behaalde. Rinus Huybregts was ditmaal in goede in vorm en wist driemaal afgetekend te zegevieren in het enkelspel. Cor Bom herstelde zich van een matig optreden in de vorige ronde. De eerste twee partijen kon hij, ondanks gedegen spel, nog niet in winst omzetten. In zijn laatste partij vocht hij zich vanuit een achterstand terug en trok hij na een spannend duel aan het langste eind. Het dubbelspel was in drie games een relatief gemakkelijke prooi voor Cor en Rinus. De koploper Belcrum is voor geen enkel team meer te achterhalen. Alle overige teams staan zo dicht bij elkaar dat voor elk team nog zowel het recht op het spelen van een promotiewedstrijd mogelijk is (tweede plaats op ranglijst) als directe degradatie of het spelen van een degradatiewedstrijd (respectievelijk hekkensluiter en voorlaatste).

Het derde team van Witac kreeg de deksel op de neus van koploper Belcrum. Yoran van der Zwaag verloor zijn eerste twee partijen nog kansloos, maar overklaste zijn tegenstander in zijn laatste duel in drie games. Serge van Gend mocht nog wel aan een overwinning ruiken, met twee partijen in vier games en één duel in vijf games (vaak met twee punten verschil), maar wist op beslissende momenten nog niet door te drukken. Ook Desiree Nieuwkoop kon helaas niet tot winst komen (eindstand 1-9).

Witac 4 leed eveneens een zware nederlaag tegen een ander team van Belcrum. Bram Tolenaars, Bianca Vijfhoek en Dulon Gerdes slaagden er niet in om te zegevieren. Alleen Dulon speelde zijn laatste duel op het scherpst van de snede. Hij won de eerste twee games overtuigend, maar verloor de overige drie games steeds ongelukkig met twee punten verschil, waarvan de vijfde game met 10-12.[l]