In Memoriam: Piet van Dijk, 63 jaar In de Spido

KLUNDERT - Namens C.S.V. SPIDO wensen wij, middels deze korte uiteenzetting, een warme dank uit te spreken richting een markante en belangrijke persoon voor zowel de Klundertse samenleving als het plaatselijke verenigingsleven en Spido in het bijzonder. Deze persoon betreft uiteraard Piet van Dijk.

Het eerste bijzondere feit is dat Piet, als een niet in Klundert geboren persoon, in staat is gebleken zich een zeer prominente plek te verwerven binnen “de Klundert” en omstreken.

Ondanks het feit dat Piet in Dordrecht geboren en getogen is, heeft het hem en zijn vrouw Gré niet weerhouden om zeer actief betrokken geweest te zijn bij de oprichting van Christelijke Gymnastiekvereniging Spido (= Sportiviteit is doel). Naast het toenmalige bestuur, werd de leiding van de vereniging opgedragen aan Piet en zijn vrouw. Op 28 januari 1956 vinden de eerste (gymnastiek) lessen plaats. De locatie waar deze lessen gegeven werden kent eenieder, te weten het bekende gebouw boven De Bottekreek. In een later stadium werd een nieuw onderkomen gevonden aan de Ambachtsherenweg om uiteindelijk momenteel gevestigd te zijn aan de Prins Willemstraat.

Vanaf het moment van oprichting heeft de vereniging, mede door de intensieve inbreng van Piet en zijn vrouw, een zeer actief en vooruitstrevend karakter. Er wordt deelgenomen aan meerdere wedstrijden, worden er verschillende demonstraties gegeven en activiteiten (welke nog immer voortgezet worden) op touw gezet. Reeds in maart 1958 verschijnt de eerste editie van het verenigingsblad, SPIDOCUS genoemd. Een eerste uitbreiding van de vereniging wordt eveneens gecreëerd in 1958 via het opstarten van een afdeling Volleybal.

Op 2 maart 1960 sluit de korfbalvereniging Klundert zich aan bij Spido en ontstaat de huidige naam: Christelijke Sportvereniging Spido.

Onder de bezielende en gedreven leiding van Piet, zijn vele regionale en zelfs landelijke gymnastiek c.q. turnkampioenschappen en titels behaald.

In 1981 wordt door Piet een onvergetelijk boek (25 jaar In de Spido) uitgebracht, waarin de geschiedenis van Spido op een vermakelijke wijze wordt beschreven. Hieruit blijkt dat de vereniging de nodige ups en downs heeft gekend, maar dat door de nodige reddingsacties, het voortbestaan van de vereniging altijd is gewaarborgd!

Piet en zijn vrouw hebben hun zoons en zelfs kleinkinderen sterk weten te betrekken bij de vereniging, wat heeft geleid tot meerdere erelidschappen binnen de familie en de nodige trainers-/advies- en bestuursrollen bij Spido!

Bovenstaande uiteenzetting is slechts een kleine greep uit een lange historie en gebeurtenissen, waarbij Piet van Dijk van grote betekenis is geweest. Namens het huidige bestuur danken wij Piet postuum voor alle inzet, tijd, liefde en toewijding, welke hij in C.S.V. SPIDO heeft gestoken als één de grondleggers en kartrekkers van onze vereniging.

Wij wensen zijn vrouw Gré en verdere familie alle sterkte en kracht toe om het overlijden van Piet een plek te geven en te verwerken.

C.S.V. SPIDO