Mike kent de vrouwtjes. Foto Marcel Otterspeer
Mike kent de vrouwtjes. Foto Marcel Otterspeer

Snippers zet met Selma Ann Louis hilarische voorstelling neer

ZEVENBERGEN - Voor twee keer een goed gevulde zaal speelde Tejatergroep Snippers afgelopen weekend in de theaterzaal van de Borgh, het ‘roadmovietheaterspektakel’ Selma Ann Louis. Aanstaande zaterdag en zondag vinden nog twee voorstellingen plaats.

Het stuk, met een vette knipoog naar de filmklassieker Selma and Louise, vertelt het verhaal van drie vijftigers die elkaar tegenkomen bij de begrafenis van een klasgenoot. Selma, haar burgerleventje beu, Ann, danig onder de plak van haar dominante moeder en Louis die samenleeft met een leguaan, besluiten spontaan nog eens een roadtrip te maken, zoals ze deden toen ze de school verlieten. Uiteraard verloopt de tocht niet zoals gehoopt. Een bezoek aan een kroeg blijkt fataal en is het begin van een aantal onvoorziene ontwikkelingen die het avontuurlijke trio uiteindelijk in de gevangenis doet belanden.

Het drietal dat de titelrollen vertolkt, Monique Schoneveld, Liesbeth van der Zel en Peer Cox, zette met de berg tekst en hilarische acties een waar huzarenstukje neer. Maar ook de overige spelers, alle Snippers vertolken een of meer rollen, hadden de lachers aan hun kont. Daarnaast speelt het sobere, maar vernuftig gemaakte, mobiele decor een belangrijke rol. Dat laatste vergde veel inzet van de spelers die achter de coulissen de decorwisselingen voor hun rekening namen. Enkele mensen uit het publiek kregen bovendien de gelegenheid te proeven hoe het is om op de planken te staan.

Komende voorstellingen

Selma Ann Louis werd geregisseerd door Iris van Rooij. De voorstelling zaterdag begint om 20.00 uur, die van zondag om 14.00 uur. Voor beide uitvoeringen zijn nog enkele kaarten beschikbaar: ze zijn te koop via www.snippersonline.nl, bij de Borgh, IJshofplein 1 Zevenbergen, of bij Arno’s Jeans & Casual Wear in de Ambachtsgang, Zevenbergen.[l]