Kogelvangers onderuit in KNVB-beker

WILLEMSTAD - De hoofdmacht van Kogelvangers liet zich in de KNVB-bekerwedstrijd tegen het sterke reserveteam van ASWH van haar beste kant zien. Het duel op de Willemsch Veste dat eigenlijk geen winnaar verdiende, eindigde door een schlemielige doelpunt in blessuretijd alsnog in een 1-2 nederlaag én in uitschakeling. Een gelijkspel aan de Grintweg, waar de duisternis al tijdens de reguliere speeltijd zijn intrede deed, zou overigens rechtstreeks tot strafschoppen hebben geleid. En daarin had de uitblinkende Kogelvangers doelman Stan Moerland zich verder kunnen onderscheiden.

Maar niets van dat alles, de noodgedwongen Willemstadse gelegenheidsformatie, ging zwaar teleurgesteld, maar tóch met opgeheven hoofd naar de kleedkamer. Er was immers een geweldige teamprestatie neergezet tegen de verder bekerende ploeg uit Hendrik Ido Ambacht. Het bleek dat het in de eerste helft goed beginnende Kogelvangers alle moeite met het tweede team van ASWH zou krijgen, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse. De vlot combinerende Ambachters zochten de aanval vooral vanaf de rechterkant, waar vleugelverdediger Jos Knook echter geen krimp gaf. En kwamen toch voorzetten uit, dan redde het centrale duo Daan Grootenboer/Sven van Laarhoven de meubelen. En vervolgens deed regisseur Stan Moerland de rest. De Willemstadse doelman onderscheidde zich zaterdag opnieuw bij schuivers en hoge ballen, alsmede bij één-op-één-situaties, zijn specialiteit. Uiteindelijk kwam de ruststand bij 0-0.

Na rust kon de Willemstadse aanhang in de 47e minuut echter wél juichen, nadat de bal na een overtreding op de op het middenveld geposteerde Esli de Looff op de cirkel van het strafschopgebied werd neergelegd. Linkerspits Youri van Laarhoven haalde de trekker over: 1-0. Dat diezelfde speler ook een fout kan maken, werd duidelijk toen zijn balverlies vijf minuten later, na een snelle omschakeling, de 1-1 inluidde. Ook daarna werd duidelijk wat een karakter Kogelvangers aan de dag legde. Opgeteld stonden er afgelopen zaterdag veertien Willemstadse knokkers in het veld, die een beter lot hadden verdiend dan de late 1-2 tegengoal, nog wel ‘na een klutssituatie’ in blessuretijd.