De OlymPieten Spelen waren een groot succes. FOTO SYLVESTER BAREMANS
De OlymPieten Spelen waren een groot succes. FOTO SYLVESTER BAREMANS Sylvester Baremans

Olympieten Spelen tijdens intocht in Noordhoek

NOORDHOEK - De Sint en zijn Pieten lieten zich van hun sportiefste kant zien tijdens hun bezoek aan Noordhoek. In het dorp werden namelijk ter gelegenheid van de komst van de Goedheiligman de OlymPieten Spelen georganiseerd. Daardoor liggen de Pieten op koers om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokyo!

Het lijkt wel of het elk jaar drukker wordt tijdens de Noordhoekse intocht. Niet alleen uit het dorp, maar ook uit de hele regio kwamen kinderen van alle leeftijden op 17 november naar het Kerkgebouw, waar de Sint was uitgenodigd. Evenals andere jaren had hij weer een heleboel Pieten meegebracht, die er weer een doldwaze chaos van maakten. De kinderen genoten met volle teugen, en hun ouders deden dat evenzeer. Voor elk kind was er tijd voor een handje, een foto of een gesprekje. En hoewel dat soms best even spannend is als zo’n Piet ineens voor je neus staat, wordt elk kind uiteindelijk blij van de kindervrienden naar wie zij zo lang hebben uitgekeken.

Warming-up
Toen de Sint en zijn gevolg in sportieve kleding eenmaal gearriveerd waren, vonden een aantal Pieten het een goed idee om een gezamenlijke warming-up te doen. Eenmaal warmgedraaid werd de warme kerk verlaten en zochten we de buitenlucht op, waar de OlymPieten Spelen op het veld van vv Noordhoek konden aanvangen. Een hele rits aan OlymPietsche Sporten stond op de kinderen te wachten: van Zak van Sinterklaas-lopen tot aan Cadeau-werpen en van de Pepernoten-Estafette tot aan Wortel-poepen. De kinderen werden in groepen verdeeld en zetten onder leiding van één van de Pieten hun beste beentje voor.

En wat bleek; alle kinderen behaalden OlymPietsch eremetaal! Met een echte Sint-medaille werden de kinderen beloond voor hun sportieve prestaties. Natuurlijk hoorde daar ook prijzengeld bij, in de vorm van een lekkere verrassing. De Sint en de Pieten waren helemaal warmgedraaid, maar daardoor gingen ze er ook weer als een haas vandoor. Vast op zoek naar de volgende bestemming, waar de kinderen al vol smart op hun komst wachten. Het worden spannende weken in aanloop naar 5 december! [l]