The Royal 4 en The Rebuyers samen in Boxmeer. FOTO ONK POKER
The Royal 4 en The Rebuyers samen in Boxmeer. FOTO ONK POKER ONK Poker

Successen pokerteams The Royal 4 en The Rebuyers

MOERDIJK - Pokerteams The Royal 4, Ronald den Hollander, Vanessa den Hollander, Jessica Bierkens en Cas Kuipers en The Rebuyers, Rober van Oers, Zico van Oers, Martin van Meel en Melvin Olierook, hebben de afgelopen weken meegedaan met de voorrondes van het Nederlands Teamkampioenschap Poker (NTKP).

Afgelopen zaterdag waren ze 2 van de 17 teams die meestreden om de eremetalen in Bergen op Zoom. The Royal 4 kende een vliegende start. In de eerste ronde werden maar liefst 29 punten gehaal. Uitblinker was Jessica Bierkens die niet alleen eerste werd maar ook nog eens 4 bonuspunten haalde. Na de eerste tussenstand stond The Royal 4 op de eerste plaats. Ondanks een wat mindere tweede ronde werd deze plaats ook ingenomen op de tweede tussenstand. Het totaal aantal punten was 47. Het beloofde een spannende derde ronde te worden waarin nog van alles mogelijk was. Cas en Vanessa werden al heel vroeg uitgeschakeld zonder punten wat de druk bij Jessica en Ronald opvoerde. Jessica wist uiteindelijk 2 punten te scoren en door Ronald werd een 1e plaats opgeëist met 3 bonuspunten. Een rondetotaal van 12 bleek genoeg voor de eindoverwinning met 59 punten. Naast de medailles werd ook een halve finale ticket gewonnen. The Rebuyers waren ook van de partij. Rober, Zico, Melvin en Martin kwamen uiteindelijk 2 punten tekort om een halve finale plaats voor zich op te eisen.

Ticket
Eerder speelden The Rebuyers en The Royal 4 mee in Boxmeer. Daarin kwamen beide teams goed voor de dag. Hoewel hier van beide teams wel een ijzersterke derde ronde voor nodig was. The Royal 4 haalden daarin 22 punten en konden daarmee beslag leggen op de tweede plaats van het klassement. The Rebuyers deden een zelfde soort kunststukje; zij wisten 24 punten te scoren en kwamen met een puntentotaal van 48 uit op plek 3. Beide teams haalden daarmee een halve finale ticket.

Voor The Royal 4 is het inmiddels het derde halve finale ticket. Er wordt nu gespeelde om het vierde in de wacht te slepen zodat een directe plaatsing voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Teampoker wordt afgedwongen.

Het eerstvolgende toernooi in de gemeente Moerdijk zal zijn op zaterdag 11 januari 2020 in De Blokhut in Helwijk. Meer info: www.onkpoker.nl [l]