besneeuwde binnenplaats Emmaus Langeweg
besneeuwde binnenplaats Emmaus Langeweg F. HUNEKER

Kerstmarkt Emmaus Langeweg

LANGEWEG - Op donderdag 28 november organiseert Emmaus een speciale kerstmarkt in de voormalige kerk van Langeweg en op de binnenplaats van het kloostercomplex. Tijdens de sfeervol verlichte markt worden de kerstartikelen verkocht die het afgelopen jaar zijn verzameld.

Daarnaast is er het gebruikelijke aanbod van antiek, curiosa, schilderijen, boeken, meubels, huishoudelijke artikelen en speelgoed. De kledingwinkel zelf is gesloten maar er zal wel een selectie aan feestelijke kleding uit de vaste collectie te koop zijn. Voor de jongere kinderen is er een kerst-knutsel-workshop.

De Wereldwinkel is present met informatie, kerstacties en de nodige kerstartikelen. Ook zullen er een tiental kramen zijn met o.a. allerhande zelfgemaakte kerstartikelen, sieraden, tassen, moestuinproducten en andere winterartikelen. Verder zijn er natuurlijk verse oliebollen, warme chocolademelk, koffie, thee, frisdrank en gebak. Met een bezoek aan de gezellige kerstmarkt van Emmaus in Langeweg kunt u vast proeven van de kerstsfeer.
Het geheel wordt opgeluisterd met een optreden van koor ZEZAM uit Zevenbergen. Ook zal er een gitarist optreden. De markt wordt gehouden aan de Kloosterlaan 6 in Langeweg. Het begint om 19.00 en eindigt om 21.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis. De opbrengst van de markt is bestemd voor ondersteuning van de Emmaus-gemeenschap is Oselya in de Oekraïne.

Rommelmarkt
Naast de speciale feest- en kerstmarkten organiseert Emmaus Langeweg wekelijkse rommelmarkten op woensdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. U vindt er meubels, elektrische apparaten, kleding en lapjes, boeken, platen, cd’s en video’s, curiosa, huishoudelijke artikelen, schoenen, kinderspeelgoed. Bovendien is op woensdag en zaterdag ons café open voor koffie, thee of fris met verse cake of een appelflap. Emmaus heeft ook een grote kringloopwinkel op de Veilingkade in Breda. Deze is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De opbrengsten uit de verkoop worden gebruikt om de gemeenschap voor dak- en thuislozen in stand te houden. Daarnaast worden projecten ondersteund voor de allerarmsten. Meer informatie over Emmaus en het project wat ondersteund wordt vindt u op www.emmaus-langeweg.nl [l]