Witac 1 handhaaft zich op tweede plaats

WILLEMSTAD - Ondanks een 7-3 nederlaag tegen Het Markiezaat in Bergen op Zoom behoudt Witac 1 uitzicht op het spelen van een promotiewedstrijd.

Iwan Silvius vierde als invaller zijn rentree bij Witac 1, met twee uiterst belangrijke winstpartijen. Hij had 1,5 jaar geen competitie gespeeld, maar dat was geen moment te merken in de duels. Eén speler bleek te sterk voor alle Witac-spelers, maar de twee overige opponenten kregen geen vat op de solide verdediging van Iwan. Rinus Huybregts kwam tot één enkelspeloverwinning en verloor één duel, ondanks twee matchpoints in de vierde game. Omdat ook de overige teams in de poule tot bizarre uitslagen komen, elk met grote nederlagen en grote overwinningen, handhaaft Witac 1 zich, met een wedstrijd meer gespeeld, toch op de 2e plaats. De twee resterende duels van de concurrenten zijn bepalend voor degradatie en het recht op het spelen van een promotiewedstrijd.

Het tweede team van Witac behaalde in St. Willebrord een verdienstelijk gelijkspel tegen The Back Hands (5-5). In deze wedstrijd was één speelster duidelijk te sterk voor de Witac-spelers, maar tegen de twee overige spelers wisten zowel Kees Heijstek als Arthur Baalman degelijke overwinningen te boeken. Bovendien zegevierden Kees en Arthur afgetekend in het dubbelspel (3 games). Martien Fransen kon, ondanks spannende partijen, net niet tot winst komen. In de laatste competitiewedstrijden wordt bepaald of Witac 2 na de competitie nog een degradatiewedstrijd moet spelen.

In de kampioenspoule leed Witac 3 een 3-7 nederlaag tegen TIOS Terheiden. Manon Gerritsen was prima op dreef. Zij zegevierde tweemaal in het enkelspel en verloor één partij met twee punten verschil in de vijfde game. Yoram van der Zwaag won één duel met 14-12 in de beslissende game. Ook het dubbelspel van Manon en Yoram had een zeer spannend verloop, maar zij verloren in het zicht van de haven met 9-11 in de vijfde game. Uitzicht op promotie is er helaas niet meer voor Witac 3, maar het halen van de kampioenspoule was al een mooie prestatie.

Het vierde team van Witac verloor in Etten-Leur met 9-1 van koploper Tanaka. In deze wedstrijd lukte het alleen Dulon Gerdes om een zege te behalen in het enkelspel. In zijn overige partijen verloor hij de games vaak nipt met twee punten verschil. Jan van den Broeck en Bianca Vijfhoek slaagden er helaas net in om tot winst te komen.[l]