Drie Tiny Forests in
gemeente Moerdijk

MOERDIJK - Het College van B&W van de gemeente Moerdijk gaat de gemeenteraad om een budget van 37.500 euro vragen drie Tiny Forests in de gemeente Moerdijk te plaatsen.

Het initiatief hiertoe is genomen door Mieke Pistorius, fractievoorzitter van de PvdA Moerdijk. Een Tiny Forest is een klein wildernesje ter grootte van een tennisbaan met bomen en struiken. Het trekt vogels aan en brengt de natuurbeleving dichter bij de mens. Daarnaast vergroot een Tiny Forest de waterbergingscapaciteit, verbetert het de luchtkwaliteit en gaat het hittestress tegen. Mieke Pistorius: "We zijn als PvdA Moerdijk erg blij dat ons initiatief na goedkeuring zal worden uitgevoerd. Ik verheug me erop dat kinderen in onze gemeente kunnen spelen in Tiny Forests en onze kernen kunnen vergroenen. Daarnaast kan een Tiny Forest ook dienen als een ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk".

Op dit moment wordt gepland om drie Tiny Forests in de gemeente te plaatsen: een in Zevenbergen in samenwerking met de basisschool De Toren en één in Standdaarbuiten in samenwerking met basisschool De Avonturijn. De aanleg van de Tiny Forests bij de scholen wordt gecombineerd met het vergroenen van de beide schoolpleinen door de betreffende schoolbesturen. In het najaar van 2021 zal een Tiny Forest aangelegd worden in Langeweg in samenwerking en overleg met de Gebiedstafel Langeweg. [l]