Het kantoor van Bouwbedrijf Vrolijk aan Plaza 2 in Moerdijk FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Het kantoor van Bouwbedrijf Vrolijk aan Plaza 2 in Moerdijk FOTO RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijnincx

Bouwbedrijf Vrolijk door ruimtegebrek verhuisd naar Moerdijk

MOERDIJK – Het succesvolle bouwbedrijf Vrolijk dat door de jaren heen 'uit zijn jasje is gegroeid', is zo'n anderhalve maand geleden verhuisd van Zevenbergen naar het bedrijventerrein in Moerdijk. De keuze tot verhuizen was enkel en alleen genomen om de groei van het bedrijf niet te stagneren.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Daarmee is het, ooit als eenmanszaak begonnen, aannemersbedrijf van Karel Vrolijk uitgegroeid tot een goed geoutilleerd bouwbedrijf met diverse specialisaties. Door te focussen op de utiliteitsbouw en leisure is het bedrijf niet alleen regionaal, maar ook landelijk een speler van formaat.

Oorzaak

"Het verplaatsen van je bedrijf doe je niet zo maar. In Zevenbergen werden eerst in de hal en later op de parkeerplaats units weggezet om iedere werknemer een werkplek te geven. Die verdeelheid werkte uiteindelijk in niemands voordeel. Vandaar dat het samenbrengen van de afdelingen het beste kon worden gerealiseerd in een nieuw gebouw en op een plaats waar we zelf konden bouwen. Dat werd bedrijventerrein Plaza in Moerdijk. Nu we daar gevestigd zijn en alle afdelingen onder een dak zijn samengebracht is tussentijds overleg veel makkelijker te realiseren", vat commercieel medewerker Stan Moerland, één van de belangrijkste opbrengsten van de bedrijfsverhuizing samen.

Specialismen

Waar Moerland op duidt is het grote voordeel dat door de nabijheid van alle afdelingen er gemakkelijker overleg kan plaatsvinden. "De administratie, de eigen constructieafdeling, de calculatie, de werkvoorbereiding, de engineering zorgen er samen met alle andere medewerkers voor dat er een uitstekende kwaliteit wordt geleverd en dat deze past binnen het budget van de opdrachtgever", vervolgt de enthousiaste commercieel medewerker. "En wat voor Bouwbedrijf Vrolijk als vanzelfsprekend onderstreept mag worden is de aandacht welke aan kwaliteit en veiligheid wordt besteed. Dat geldt niet alleen voor ons eigen bedrijf maar evenzo voor onderaannemers en bedrijven waar we mee samenwerken".

Diversiteit

Doordat er veel specialismen binnen het bedrijf aanwezig zijn, is Bouwbedrijf Vrolijk ook in staat om verschillende sectoren in de bouwwereld te bedienen. "Er wordt momenteel veel werk verricht in de utiliteitsbouw", legt Moerland uit. "Opslag en efficiënte inrichting van grote hallen, vraagt om een specialistische benadering. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in logistiek, kantoren, bedrijfspanden en bedrijfsverzamelgebouwen". Maar Bouwbedrijf Vrolijk blijft ook binnen de sectoren van woningbouw en het Midden- en Kleinbedrijf actief.

Bedrijfscultuur

Ondanks de eerder vermelde efficiënte manier van werken is er binnen het bedrijf een cultuur van gemoedelijkheid gebleven. "Op de eerste plaats komt dat doordat meneer Vrolijk nog steeds aan het hoofd van zijn bedrijf staat, maar ook doordat iedere werknemer kansen krijgt om zich binnen het bedrijf te ontwikkelen. En iedere mening doet er toe. Zowel naar het theoretische geschoold personeel als de mensen op de werkvloer wordt geluisterd", vat Moerland die cultuur samen. En dat die cultuur er wel degelijk toe doet, blijkt onder andere uit de activiteiten die voor het personeel worden georganiseerd. De relatie tussen het personeel op de werkvloer en op kantoor is uitstekend te noemen., "Werken bij Bouwbedrijf Vrolijk zorgt er ook voor dat je jezelf lid van een grote familie voelt", besluit Stan Moerland zijn enthousiaste betoog.[l]