Was dit echt de laatste bus-dagtocht van de Seniorenraad

ZEVENBERGEN - Neen, dit was zeker niet de laatste bus-dagtocht, die de Seniorenraad tweemaal per jaar organiseert! Jos Beurskens, die dit al vele jaren voor de Seniorenraad organiseerde, na 10 jaren inspanning hiervoor, heeft gemeend er een streep onder te moeten zetten. Aan alles komt een eind...

Maar de Seniorenraad gaat gewoon door met het tweemaal per jaar aanbieden van deze zeer succesvolle reisdagen voor Senioren! Alleen zullen nu andere personen voor de uitwerking van de plannen gaan zorgdragen. Te zijner tijd krijgt u hier meer over te horen. De plannen voor mei 2020 staan al op stapel en worden verder uitgewerkt.

Bustocht
Hoe was de bustocht van 30 november? Kunnen we kort over zijn: die was weer geweldig! We vertrokken zaterdags om 08.00 uur, met drie volle bussen, vanaf het plein voor het Zevenbergs stadskantoor. En om ± half tien zaten we, in Weert, al aan de verse koffie met een heerlijke punt echte Limburgse vlaai. Dat was een goede start! Dan met een voorspoedige reis doorgereden naar Maastricht. De bussen stopten pal voor de opstapplaats van de rederij, die voor ons een boottocht in petto had. We moesten even wachten alvorens aan boord te kunnen, omdat het schip nog niet geheel ‘varens gereed’ was. Maar het weer was fris/droog, met een bijna blauwe lucht, plus de zon, dus dat was niet onaangenaam. Eenmaal varend op de Maas werd er ruim gebruik gemaakt van de consumptie-mogelijkheid aan boord en werden geanimeerde gesprekken gevoerd. Het geluid van zoveel pratende personen overstemde vaak de toelichting op de boottocht, die via de boordomroep werd gegeven. Niks van te verstaan dus…

Na het varen werden we ‘losgelaten’ en kon een ieder zijns weegs gaan in het Bourgondische Maastricht, waar het gezellig druk was. In het gezellige centrum was natuurlijk Het Vrijthof in trek, met zijn Kerstmarkt, veel stalletjes, een forse schaatsbaan én de vele restaurants met (verwarmde) terrassen er omheen. Maar er werden ook andere, meer culturele, uitstapjes gemaakt.

Jos Beurskens
Om half vijf vertrokken we met onze bussen vanuit Maastricht naar de plek, waar het diner ons wachtte. Ook daar was alles piekfijn geregeld. We genoten daar met z’n allen van een heerlijk 3-gangendiner. Tussendoor verscheen Jos voor de microfoon. Hij vertelde dat dit nu echt de laatste door hem, samen met zijn echtgenote Alda, voor de Seniorenraad georganiseerde reis is geweest. Hij riep Alda en Frans, (contactpersoon namens de Seniorenraad) naar voren en bedankte hen voor de fijne samenwerking in al die jaren. Beiden ontvingen van hem een prachtige gestileerde roos in cellofaan. Frans de Bruijne overhandigde hem, namens de Seniorenraad, een forse doos, waarin een blijvend aandenken in de vorm van een beeldje met inscriptie en dankbetuiging. En een paar flesjes, om het samen met zijn vrouw nog eens gezellig te overdenken.

Om ongeveer half tien ’s avonds kwamen we weer bij onze opstapplaats aan. We kunnen (opnieuw!) terugzien op een perfect georganiseerde en plezierige reis en zullen Jos en Alda daardoor niet snel vergeten. Dank jullie wél!

Tot een volgende gelegenheid, (mei 2020). Houdt tegen die tijd hiervoor de Moerdijkse Bode goed in de gaten! [l]