Bekerwedstrijd Driebanden Groot

ZEVENBERGEN - Aanstaande zaterdag, 21 december om 18.00 uur, vindt de bekerwedstrijd plaats tussen Stolting Advocatuur en Bousema Lochem. De ontmoeting vindt plaats in het clubhuis van JBV Amorti. De spelers van het team van Stolting Advocatuur zijn Wim Pelders op bord 1, Jos Goverde op bord 2, Erik Kortsmit op bord 3, en Ivo Stolting op bord 4. Voor het team van Bousema treden aan Johan Loncelle op bord 1, Wesley de Jager op bord 2, Frans van Schaijk op bord 3 en Sander Jonen op bord 4.

Voor het thuisspelende team, Stolting Advocatuur, belooft het een zeer zware avond te worden. Het Bousema-team is namelijk een middenmoter in de vaderlandse ere-divisie. Het Stoltingteam komt uit in de tweede divisie. Dit geeft een beetje het krachtsverschil aan.

Jos Goverde, bord twee in het Zevenbergse team, denkt niet kansloos te zijn: "We spelen drie setjes van 15 punten. Met deze korte setjes kan je van iedereen winnen of verliezen. Wij zijn zeer gemotiveerd om een ronde verder te komen, terwijl Bousema eigenlijk verplicht is om van ons te winnen. Dus de druk ligt duidelijk bij de spelers van Bousema".

In de competitie staat het team van Stolting Advocatuur op de eerste plaats van de tweede divisie. Dit seizoen is het team versterkt met Wim Pelders. Wim is een Roosendaalse biljarter, die in zijn gloriejaren op ere-divisie niveau gespeeld heeft. Jos vertelt: "Wim speelt heel gemakkelijk een goede wedstrijd. Hij is mentaal sterk, wat hem een geduchte tegenstander maakt. Ik ben erg benieuwd naar de ontmoeting met Johan Loncelle. Erik Kortsmit op bord 3: Erik is goed op dreef op dit moment. In het begin van het seizoen maakte hij een mindere periode door, maar hij heeft het vertrouwen weer terug. Hij speelt nu regelmatig partijen van boven de 1 gemiddeld. En van Frans van Schaijk heeft hij nog nooit verloren. Ivo op bord 4. Ook hij kan een goede partij neerzetten. Mentaal erg sterk, en dat hebben we nodig tegen toppers als Bousema. Ikzelf op bord 2. Geen favoriet in deze ontmoeting, maar zeker niet kansloos. Lukt het me om het eerste setje te winnen, dan kan het zo maar eens raar aflopen voor Bousema. Ik zie kansen, het zou een sensatie zijn als we onze ambities in winst zouden kunnen omzetten".

De wedstrijden zijn voor publiek vrij toegangkelijk bij JBV Amorti, Dr. Arieenslaan 88, Zevenbergen.