Anton Reijnart en Koos Stoop. FOTO GERDA
Anton Reijnart en Koos Stoop. FOTO GERDA Gerda

Moerdijkse Vogel Vrienden heeft twee jubilarissen

MOERDIJK - De Moerdijkse Vogel Vrienden hebben dit jaar weer een mooie vogeltentoonstelling georganiseerd in de Ankerkuil. De zaal werd omgetoverd tot een grote volière met parkieten, tropen, een aantal cultuurvogels. Er was zelfs een vijver met vissen opgesteld.

De bezoekers konden in een sfeervol, met veel groen de kleine twee honderd vogels bewonderen. Deze vogels zijn stuk voor stuk door deskundige keurmeesters van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers (N.B.v.B.) beoordeeld. De allermooiste vogels kwamen voor een prijs in aanmerking. Alle kinderen van de basisschool De Klaverhoek zijn onder begeleiding van de leerkracht de vogels op vrijdagmorgen komen bezichtigen.

25 jaar lidmaatschap

Zaterdagavond was er voor het publiek levende muziek. De Moerdijkse Vogelvrienden hebben deze avond twee penningmeesters gehuldigd. Koos Stoop de vorige penningmeester en de huidige penningmeester Anton Reijnart. Beiden zijn gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap bij de Nederlandse bond voor Vogelliefhebbers. Ze hebben hiervoor een bondsspeld ontvangen en een glazen oorkonde van de vereniging.

Op zondag is de tentoonstelling goed bezocht door de Moerdijkse bevolking en uit de omliggende dorpen. De vereniging bedankt alle bezoekers die de tentoonstelling zijn komen bewonderen.[l]