Het afgelaste kerstdiner in De Meiboom werd een geslaagd nieuwjaarsdiner bij zorgcentrum Ter Weel. FOTO COBY WEIJERS
Het afgelaste kerstdiner in De Meiboom werd een geslaagd nieuwjaarsdiner bij zorgcentrum Ter Weel. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Dorpshuis Krabbendijke 3 maanden dicht?

KRABBENDIJKE - Bij zorgorganisatie Ter Weel in Krabbendijke vond woensdagavond een nieuwjaarsdiner plaats. Het zorgcentrum zette zijn deuren open voor buurtrestaurant Resto Van Harte, nadat het kerstdiner half december in dorpshuis De Meiboom niet kon doorgaan door de vondst van een hennepkwekerij. Hierom wil de Reimerswaalse burgemeester José van Egmond het dorpshuis drie maanden sluiten.


DOOR BRITTA JANSSEN


Naar verwachting bepaalt de burgemeester deze week of De Meiboom drie maanden dicht blijft. Belanghebbenden, zoals de gebruikers van het dorpshuis, hadden een week de tijd om te reageren op dit voornemen.

'Burgemeester weegt
alle bezwaren af'

Om tot haar besluit te komen, weegt Van Egmond alle bezwaren af. "De gebruikers van het dorpshuis zijn al direct in december geholpen met het zoeken naar alternatieve locaties", liet een gemeentewoordvoerder vorige week weten. "Ook zijn zij eventueel voorbereid op een langere sluiting. Voor vrijwel alle vereniging is een oplossing. Over financiële compensatie, mocht dat aan de orde zijn, spreken wij ook met de verenigingen. In sommige gevallen betalen ze de huur van ruimte nu aan een ander dorpshuis en niet aan De Meiboom, dus maken ze geen extra kosten."
Van Egmond is gemachtigd om het dorpshuis drie maanden te sluiten om het pand uit het criminele circuit te halen.

Hulp
Op de dag van de ontdekking van de hennepkwekerij onder het podium, woensdag 12 december, stond er 's avonds een kerstdiner op het programma. Door de vondst kon het etentje voor zo'n zeventig ouderen op het laatste moment niet doorgaan. Dat bracht een stroom aan reacties op gang van organisaties en inwoners die hun hulp aanboden. Naast Ter Weel nodigde handelsbedrijf West Equipment Zeeuwen die alleen waren met kerst of minder te besteden hebben uit voor een gratis diner op Tweede Kerstdag. 'We zijn ontroerd door de hoeveelheid hartverwarmende reacties die we vanuit de gemeenschap ontvingen', liet manager Marcella de Vlieger van Resto Van Harte destijds weten. 'Veel bedrijven en inwoners boden spontaan aan om mee te helpen als kok of stelden hun locatie ter beschikking.'[l]