Koningin Máxima tijdens haar bezoek aan Tholen vorig jaar. FOTO IMAN FASE
Koningin Máxima tijdens haar bezoek aan Tholen vorig jaar. FOTO IMAN FASE Foto: Iman Fase

Koningin Máxima komt naar muziekfeest in de Lasloods

VLISSINGEN - Koningin Máxima komt naar de Lasloods in Vlissingen voor het project 'Meer muziek in de klas'. Bij deze feestelijke bijeenkomst mogen onder meer kinderen van de Linge uit Biezelinge, 't Honk uit Kapelle, de Reigersberg uit Rilland en Parelmoer uit Yerseke aanwezig zijn.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Op woensdag 20 februari is de koningin aanwezig bij de ondertekening van een afspraak over meer muziekonderwijs in Zeeland. Máxima is erevoorzitter van ‘Meer muziek in de klas’. “Het wordt een mooi feestje”, zegt gedeputeerde Ben de Reu van de provincie Zeeland. Doel van de samenwerkingsafspraak is om het aantal basisschoolkinderen dat structureel muziekles krijgt van 40 naar 80 procent in 2021 te krijgen. De Reu is ambassadeur van ‘Meer muziek in de klas’. “Iedereen die ik benader is enthousiast en vindt het belangrijk. Ik ben dan ook optimistisch over het realiseren van de ambitie.” Meer dan twintig partners hebben hun medewerking toegezegd. Onder hen de band Bløf, zangeres Isabel Provoost, maar bijvoorbeeld ook de Zeeuwse Muziekschool, City of Dance, Bax Music en Toonbeeld.

Het programma voor 20 februari zit vol met muzikale workshops, optredens van kinderen uit heel Zeeland en diverse bekende Zeeuwse artiesten, zoals Bløf, Isabel Provoost en de Hobbyisten. Uit de gemeenten Kapelle en Reimerswaal mogen leerlingen van de Linge, 't Honk, de Reigersberg en Parelmoer deelnemen.[l]