Meike en Julia samen met trainsters Angele en Marit.
Meike en Julia samen met trainsters Angele en Marit.

Julia van Liere van GV Olympia Kapelle net naast het podium

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was de 1e kwalificatiewedstrijd voor de 4e divisie turnsters van GV Olympia Kapelle in Zierikzee. In de 1e wedstrijdronde was het de beurt aan de turnsters uit de categorie junior E, Julia van Liere en Meike van Belzen, en wat hebben ze het allebei top gedaan.

Julia van Liere met een prachtige 4e plaats helaas net naast het podium, een val van de balk koste haar een podiumplaats. Maar met een gedeelde 1e plaats op sprong samen met Meike en een 2e plaats op vloer is ze al verzekerd van twee toestelfinales. Meike van Belzen is op de 15e plaats geƫindigd. Dat komt omdat ze de brug heeft geskipt, niet Meike haar favoriete onderdeel en dus ook geen punten kreeg voor haar brugoefening. Maar wat heeft ze de drie andere onderdelen fantastisch gedaan, met een gedeelde 1e plaats op sprong samen met Julia, een 3e plaats op vloer en een 4e plaats op balk is Meike ook verzekerd van enkele toestelfinales. Super knap dames jullie mogen best trots zijn op jezelf.

Derde wedstrijdronde

In de 3e wedstrijdronde mochten Isa van Waarde, Sanne Mondeel en Anne van Strien (senior D) hun wedstrijd turnen. Voor Sanne is het haar 1e jaar dat ze weer meedoet aan selectiewedstrijden na 6 jaar, ze was een poos gestopt en is dit jaar weer begonnen bij de selectie. Voor Isa is het haar 1e jaar bij de senioren. De meiden zaten niet lekker in hun wedstrijd en hadden hier en daar behoorlijk wat pech, Isa is geƫindigd op de 14e plaats ze turnde een stabiele wedstrijd met haar beste onderdeel op vloer met een 8e plaats, helaas een val op balk. Anne van Strien kwam daar achteraan op een 17e plaats, op de brug viel ze met de kip en ook een val van de balk. Sanne Mondeel eindigde op de 22e plaats, met drie vallen op de balk en met een blaar de brug turnen werkte ook niet echt mee. Op naar de 2e kwalificatiewedstrijd nieuwe ronde nieuwe kansen![l]