Charlotte, iris, Fien en Noa.

Goud en brons voor turnsters GV Olympia op kwalificatiewedstrijd

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was de 1e kwalificatie wedstrijd voor de turnsters van GV Olympia Kapelle die turnen in de 5e Divisie en D2 in Kaatsheuvel, het was een leuke maar lange dag maar niet zonder resultaat want wat hebben de turnsters het weer top gedaan.

Er zijn maar liefst drie medailles behaald, twee gouden medailles voor Romee Ots en Charlotte Moeleker en een bronzen medaille voor Yenthe Ganzeman. Gefeliciteerd dames!

In de 1e ronde was het de beurt aan Romee Ots en Alysa Vlieland(Jeugd 1 D2), Romee deed het super en turnde een hele stabiele wedstrijd, wat haar een 1e plaats op leverde. Op alle toestellen wist zij hoog te scoren ,met zelfs een 1e plaats op sprong en een 2e plaats op vloer en 3e plaats op brug. Alysa Vlieland werd 9e zij turnde een prachtige oefening op de balk wat haar een 2e plaats opleverde, en is zo al zeker van een toestelfinale op balk.

In ronde 2 was het de beurt aan Quinty Hendrikse en Celine Smallegange (instap D2) deze turnsters deden voor het eerst mee aan een wedstrijd Quinty is 5e geworden met een prachtige 1e plaats op brug, en Celine op de 9e plaats met haar beste toestel een 4e plaats op brug knap gedaan.

In de categorie pupil 1 D2 wist Yenthe Ganzeman hoog te scoren, met een 3e plaats mocht zij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Selina de Leeuw is op de 6e plaats geƫindigd, met haar beste onderdeel een 2e plaats op vloer. Anouk Dekker ( Jeugd G) is op de 10e plaats geƫindigd , al deze turnsters deden voor de 1e keer mee aan een wedstrijd en dat vonden ze dan ook hartstikke spannend.

In de laatste wedstrijdronde werd er nog een medaille gescoord in de categorie 5e divisie Junior Charlotte Moeleker mocht het goud in ontvangst nemen, zij turnde een stabiele wedstrijd met hoge scores op alle onderdelen wat haar een 1e plaats opleverde, Noa van Boven werd knap 9e mede ook door een blessure verliep haar wedstrijd niet zoals ze wilde, sprong en balk gingen beide niet geweldig, maar met een fantastische brug en vloeroefening wist ze zich weer te herstellen en van een 18e plaats naar een 9e plaats omhoog te kruipen.

In de categorie Pupil 2 D2 werd Iris Baaij 4e met haar beste onderdeel sprong een 2e plaats. Helaas net naast het podium maar knap gedaan. Fien Geelhoed werd 6e met haar beste onderdeel een 2e plaats op brug en een 3e plaats op vloer. Waarschijnlijk zijn er al heel wat toestelfinales behaald.[l]