SMWO start nieuwe training Gezinsmaatjes

KAPELLE - Iedere ouder is wel eens onzeker. In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom en wordt zeer gewaardeerd. Een gezinsmaatje heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Gezinsmaatjes bieden een luisterend oor voor de ouders en geven o.a. praktische opvoedtips.

SMWO start in april met een training voor gezinsmaatjes. Tijdens deze training van vijf bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen uit de gemeente Goes, Borsele en Noord-Beveland te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin.

Na de training kunnen deelnemers als goed opgeleid gezinsmaatje aan de slag om ouders en kinderen te ondersteunen in hun leven. Tijdens de begeleiding van het gezin, wordt het gezinsmaatjes niet alleen ondersteund door de coördinatoren van SMWO, maar ook door de andere gezinsmaatjes tijdens gezamenlijke intervisie. Er wordt daarom een beschikbaarheid van de vrijwilliger verwacht van ongeveer 3-5 uur per week.

De Gezinsmaatjes worden op dit moment ingezet in de gemeenten Goes, Noord-Beveland, Borsele, Kapelle en Reimerswaal.

Vrijwilligers die gezinsmaatje willen worden, kunnen zich tot 22 maart aanmelden bij SMWO via infopunt@smwo.nl of 0113-277111. Voor meer informatie www.smwo.nl