Koningin Máxima klapt mee op de muziek.
Koningin Máxima klapt mee op de muziek. Foto: Hans Colijn

Koningin Máxima genieten van zingende en dansende Zeeuwse jeugd

VLISSINGEN - Koningin Máxima was woensdag in Vlissingen om als erevoorzitter van Meer muziek in de klas de ondertekening van een Zeeuws convenant voor dit initiatief bij te wonen. Bij deze feestelijke bijeenkomst mochten ook leerlingen van de Reigersberg in Rilland, Parelmoer in Yerseke en de Linge en 't Honk uit Kapelle aanwezig zijn.

VAN ONZE REDACTIE

Het doel van het convenant 'Meer muziek in de klas' is het aantal basisschoolkinderen dat structureel muziekles krijgt de komende jaren te verdubbelen. Nu is dat veertig procent, maar in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Meer dan twintig partners hebben hun medewerking voor het convenant al toegezegd. Onder hen zijn de bands Bløf en De Hobbyisten en zangeres Isabel Provoost, maar ook instellingen zoals de Zeeuwse Muziekschool en de Zeeuwse Concertzaal. Het project wordt gesponsord door grote bedrijven als Yara en Dow Benelux. Bij de feestelijke bijeenkomst met koningin Máxima waren ruim 550 kinderen aanwezig en verzorgden enkele partners een optreden.[l]