Een deel van de wedstrijdspringgroep van GV Olympia Kapelle.
Een deel van de wedstrijdspringgroep van GV Olympia Kapelle.

Olympia kleurt het podium blauw

KAPELLE - Afgelopen zaterdag had de wedstrijdspringgroep hun ABC regiowedstrijd in Lage Zwaluwe. Ieder in hun categorie sprongen ze op de minitrampoline, pegasus en airtumbling of airtrack in het A, B en C niveau waarvan A het hoogste landelijke niveau is.

De wedstrijdspringgroep heeft met z’n allen maar liefst negen eerste plaatsen behaald wat natuurlijk een fantastische prestatie is.

In de ochtendwedstrijd kwamen er twee jeugdteams uit in het C niveau, het ene team (Iris Baaij, Lieke Kats, Tess van Waarde, Joni van Ham, Yfke de Mol, Annemijn Melis en Anouk Dekker) behaalde op alle toestellen een 1e plaats. Geweldig gedaan.

Het andere team (Brechje van Dam, Quinty Hendrikse, Ilse Eversdijk, Keana Vlieland, Selina de Leeuw, Yenthe Ganzeman, Noa van der Weiden, Celine Smallegange en Denise Boonman) viel helaas niet in de prijzen, ze kwamen net wat punten te kort voor een podiumplaats.

Middagwedstrijd

In de middagwedstrijd was het de beurt aan nog drie teams, een jeugd-, mix- en juniorteam.
Alle drie de teams sprongen op regionaal niveau voor het eerst op de airtrack i.p.v. de airtumbling. Dat was wennen maar wat ging het goed.

Het jeugdteam B niveau (Ilse Boomsma, Brenda Scheepstra, Sanne Rijswijk, Jada van Ham, Annika Franken, Lisa Raadtgever, Iris Goedegebure en Amy Quakkelaar) behaalde ook drie eerste plaatsen en dat was hun doelstelling. Dan ook nog promotie naar het A niveau op het toestel pegasus, geweldig meiden!!

Het juniorenteam A/B niveau (Isa van waarde, Julia van Liere, Meike van Belzen, Angela Jansen, Roxanne Cappon en Jordan van Herwijnen) moesten flink aan de bak. Deze turnsters moesten alle sprongen springen omdat ze maar met zes waren, maar wat hebben ze dat samen goed gedaan. Ze behaalden eerste plaatsen op de airtrack en minitrampoline een 1e plaats op het hoogste A niveau. Ook wisten ze de Fort de Roo bokaal te winnen, met de hoogste dagscore in het B niveau, dit was nog niet alles ze zijn ook nog gepromoveerd op de airtrack naar het A niveau.

Ook het mixteam C niveau (Sintayehu van der Wilt, Giovanni Minnaard, Tessa de Bruijne, Renske de Bruijne, Manon van Dijke, Lieke Sandee en Inge Hoogesteger) heeft het top gedaan, zij wisten een fantastische 1e plaats op de minitrampoline te behalen.[l]