De lichtjestocht door Rilland inspireerde de organisatie van de kerkenpadroute.
De lichtjestocht door Rilland inspireerde de organisatie van de kerkenpadroute.

Kerkenpad door Rilland en Bath

RILLAND - Met in het achterhoofd het saamhorigheidsgevoel dat in december ontstond tussen Rillanders door de lichtjestocht in het dorp is er zaterdag 16 maart een kerkenpadroute voor belangstellenden van binnen en buiten Rilland.

DOOR BRITTA JANSSEN


Sociaal Team Rilland organiseert het kerkenpad in samenwerking met de kerkgemeenten op zaterdag 16 maart van 13.00 tot 17.00 uur.

Klooster
Met een plattegrond en vrijblijvende route komen de deelnemers te voet, per fiets of per auto langs de geschiedenis van kerken in Rilland. Van het oude klooster tot aan de evangelische kerk in Bath, en alles wat daartussen staat, is die zaterdag te bekijken. Op plaatsen in Rilland waar vroeger kerken stonden staan bij het kerkenpad bordjes met foto’s en informatie hierover.
Bij zorgcentrum de Nieuwe Vliedberg staan vrijwilligers met busjes klaar om bezoekers heen en weer naar Bath te rijden om ook daar een kijkje te nemen.

'Bordjes over
vroegere kerken'

Bath bezoeken kan ook met eigen vervoer.

Puzzel
De deelnemers aan het kerkenpad kunnen bij de verschillende locaties letters verzamelen voor een puzzel, waarmee een prijs te verdienen is. Het kerkenpad is geschikt voor jong en oud. Voorafgaand aan de middag ontvangen de kinderen op de basisscholen in Rilland een kleurplaat die ze op zaterdag 16 maart kunnen inleveren.

Activiteiten
Het kerkenpad begint in het restaurant van de Nieuwe Vliedberg en eindigt in de herberg in de oude Hervormde kerk midden in Rilland. Hier zijn verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

Meer informatie
Belangstellenden die slecht ter been zijn, kunnen zich inschrijven voor de kerkenpadroute met vervoer. Vrijwilligers nemen hen mee op pad langs de verschillende kerken. Inschrijven kan bij Jessica Stols van de organisatie, via j.stols@reimerswaal.nl of 06-10793766. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina ‘Rilland heeft ’t’.[l]