StarkLinnemann Quartet treedt op op vrijdag 5 april in het gemeentehuis van Kapelle. FOTO JAQUELIEN WIELAARD
StarkLinnemann Quartet treedt op op vrijdag 5 april in het gemeentehuis van Kapelle. FOTO JAQUELIEN WIELAARD Foto: Jaquelien Wielaard

AGENDA

Woensdag 3 april

Koffie en een goed gesprek

9:00 | VEG kerkgebouw

Heb je er behoefte aan je hart te luchten? Zou je het fijn vinden als er voor je wordt gebeden? Even ergens in vertrouwen over van gedachten wisselen? Elke woensdagmorgen van 09.00 tot 12.30 uur is ds. Janno van den Ende aanwezig in de kerkzaal van de VEG te Wemeldinge. Het is een inloopmoment voor ieder die binnen wil lopen. Of je nu verbonden bent aan een kerk of helemaal niet. Elk gesprek is vertrouwelijk. Woensdagmorgen, Noordelijke Achterweg 67 in Wemeldinge.

Kledingbeurs het Lichtpunt

18:30 | Hotel Wemeldinge

Woensdagavond 3 april organiseren wij weer een voorjaars-/zomerbeurs met 2e dameskleding en (woon)accessoires. Doet u ook weer mee? Wanneer u mee wilt doen kunt u een code aanvragen via lichtpuntwemeldinge@gmail.com . Per code kunt uw maximaal 30 kledingstukken/(woon)accessoires inleveren, heeft u meer kleding/(woon)accessoires dan kunt een meerdere codes aanvragen. Let op: 2/3 van het bedrag van de verkochte spullen is voor u, 1/3 gaan naar een goed doel. De beurs wordt gehouden in Hotel Wemeldinge, Noordelijke achterweg 62 Wemeldinge.

Bingo voor dames

19:00 | Dorpshuis Kaj Munk

Vrouwen Vereniging Hansweert organiseert een bingo alleen voor dames in "Kaj Munk" in Hansweert op woensdag 3 april. Aanvang 19:30 uur. Zaal open 18:45 uur. Contactpersoon: Addy v.d. Guchte, tel. 0113-383038.

Vrijdag 5 april

Optreden StarkLinnemann Quartet

20:00 | Gemeentehuis Kapelle

StarkLinnemann met Pictures at an Exhibition op vrijdag 5 april in de hal van het gemeentehuis in Kapelle. Tickets: www.kapellecultureel.nl of bestellen via info@kapellecultureel.nl of via 0113 333110 (tijdens kantooruren via receptie gemeentehuis). Het StarkLinnemann Quartet is geen onbekende in Kapelle. De jazzliefhebbers onder ons herinneren zich dat vast nog. Deze keer brengt het StarkLinnemann Quartet hun nieuwe veelkleurige project Pictures at an Exhibition.

Zaterdag 6 april

Concert Mandolineorkest

20:00 | Johanneskerk

Mandolineorkest Excelsior geeft op zaterdag 6 april een concert in de Johanneskerk te Kruiningen. Medewerking wordt verleend door Silva Eversdijk op dwarsfluit en Martijn Borsje, orgel en piano. Het mandoline orkest brengt o.a. een barok suite van Chelleri, walsen van Antonin Dvorak, werken van Dmitri Shostakovich en Zweedse volksmuziek. Silva Eversdijk zal ons verrassen met haar sprankelende fluitspel. Ze zal hierin begeleid worden door Martijn Borsje op piano. De jeugdige Silva zit in de talentenklas van de Zeeuwse Muziekschool en neemt regelmatig deel aan Masterclasses voor fluit. Zij zal twee stukken spelen; het melodieuze Madrigal van Philippe Gaubert en het virtuoze “La Flûte de Pan” van Jules Mouquet. Aanvang 20.00 uur. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Jubileumzangavond in Petrakerk

19:30 | Petrakerk

Gemengd koor Crescendo uit Kapelle organiseert op zaterdag 6 april om 19:30 uur een jublileumzangavond in de Petrakerk te Kapelle i.v.m het 50-jarig bestaan van het koor. Medewerkenden: Chr. Thools Mannenkoor Rehoboth o.l.v Marien Stouten en organist Leen Heijboer. Gemengde koren: Met Hart en Stem uit Sint Maartensdijk, Marnixkoor uit Vlissingen, Con Amore uit Meliskerke en Crescendo uit Kapelle o.l.v Tonnie Nijsse, Jos Oreel en Pieter Quist en organist Jan Kodde. Trompet: Judith van Eck en Henk Boudewijn.

Zwaanfest

20:00 | HCR de Zwaan

Zaterdag 6 april in HCR de Zwaan vindt alweer voor de 12e keer het gratis festival Zwaanfest plaats. Zoals bij het vaste publiek intussen al bekend treden er 4 live bands op die allen in het rockgenre zitten. Om 20:00 uur wordt de spits afgebeten door Naylamah een progressieve rockband die met hun set bestaand uit alleen eigen nummers hun livedebuut op Zwaanfest zullen maken. Daarna spelen de punkrockers van de Weidetulpjes uit Hulst een tribute van de vaandeldragers van de Nederlandse punkrockband de Heideroosjes. Dan is het tijd voor iets rustiger met stevige melodieuze bluesrock van Bliss Avenue, die met hun dubbele gitaarsolo's en de opvallende krachtige vocalen van zangeres Annelies van begin tot het eind Zwaanfest zal laten swingen. De Manne van de Leesmap die al meer dan 15 jaar op podia in Nederland en België actief zijn zorgen voor het slotstuk met een show vol entertainment, humor en vooral strakke en vette uitvoeringen van rock, hardrock en heavy metal klassiekers uit met name de jaren 80. Zaterdag 6 april, 20:00 uur, HCR de Zwaan, Kapelle.

Woensdag 10 april

Koffie en een goed gesprek

9:00 | VEG kerkgebouw

Heb je er behoefte aan je hart te luchten? Zou je het fijn vinden als er voor je wordt gebeden? Even ergens in vertrouwen over van gedachten wisselen? Elke woensdagmorgen van 09.00 tot 12.30 uur is ds. Janno van den Ende aanwezig in de kerkzaal van de VEG te Wemeldinge. Het is een inloopmoment voor ieder die binnen wil lopen. Of je nu verbonden bent aan een kerk of helemaal niet. Elk gesprek is vertrouwelijk. Woensdagmorgen, Noordelijke Achterweg 67 in Wemeldinge.

De Manne van de Leesmap treden op bij het Zwaanfest in Kapelle.