12-uurs Muziekmarathon Ons Genoegen

KAPELLE - Een beetje creativiteit kan muziekvereniging Ons Genoegen niet worden ontzegd. Er is altijd reden voor het vieren van een feestje.

Vorig jaar zijn de eerste plannen gesmeed voor het organiseren van een 24-uurs marathon. Die prestatie heeft de vereniging al eens geleverd van 9 op 10 februari in 2003. Zo’n activiteit vraagt veel voorbereiding, daarnaast heeft de vereniging een behoorlijk aantal jeugdige leden, waarvoor nachtelijke activiteiten niet altijd haalbaar zijn. Vandaar geen 110 jaar met een 24-uurs marathon, maar 111 jaar met een 12-uurs marathon. Een feestelijke dag zal het gaan worden, dat is iets wat zeker is.

Muziek activiteiten

Van ’s ochtends 08.00 tot ’s avonds 20.00 uur worden er op zaterdag 13 april diverse activiteiten georganiseerd die allemaal met muziek te maken hebben. Zo wordt er gerepeteerd op popmuziek, is er een mega blokfluit half uur, gaan we aan de slag met bodysounds en gaan alle onderdelen van de vereniging repeteren voor het concert van die avond. Alle activiteiten vinden plaats in het Verenigingsgebouw aan de Dijkwelseweg in Kapelle.

Extra elementen

Daarnaast bevat de marathon een aantal bijzondere en superleuke elementen, die we graag extra onder de aandacht willen brengen:
Heel Ons Genoegen bakt: Wie bakt of maakt de lekkerste taart? Uiteraard wordt dit onderdeel vakkundig gejureerd en krijgt de winnaar een leuke prijs.
Play Inn: voor dit onderdeel nodigen we iedereen (met name oud-leden, maar ook andere muziekliefhebbers) uit om mee te komen spelen. Je moet hiervoor wel minimaal een muziekdiploma op A-niveau hebben.
Maestro: Altijd al een keer willen dirigeren? Dan is dit je kans! Ook dit betreft een activiteit voor leden en met name niet-leden. Iedereen die meedoet krijgt vooraf informatie over het muziekstuk. De beoordeling is in handen van een vakkundige jury.
Voor deze drie onderdelen moet je je apart aanmelden, via marathon@ogkapelle.nl. Vermeld daarbij je naam en het onderdeel waar je aan mee wil doen. Je ontvangt daarna bericht over het vervolg.
Natuurlijk hopen we op een grote groep toehoorders. Het is tenslotte niet niks, 12-uur lang actief aan de slag met muziek.

Meer informatie
Aan activiteiten geen gebrek in 2019. Of het nu gaat om het opleidingsorkest, de slagwerkgroep, BrassKapelle of het harmonieorkest. Op de website, www.ogkapelle.nl treft u informatie aan over de muziekmarathon en de agenda van alle concerten voor 2019.[l]