Turnsters van GVOlympia Kapelle die uitkomen in de 4e divisie en hoofdtrainster Jomanda en Ineke.
Turnsters van GVOlympia Kapelle die uitkomen in de 4e divisie en hoofdtrainster Jomanda en Ineke.

Zilver en brons voor Lisa en Tess bij kwalificatiewedstrijd

KAPELLE - Zaterdag 6 april was de laatste kwalificatiewedstrijd voor de 4e divisie turnsters van GV Olympia Kapelle in Terneuzen. Hun laatste kans om zich te plaatsen voor de finale van volgende week in Breda.

Lisa Raadtgever (Jeugd 1 D1) is al zeker van een finaleplaats. Zij wist het zilver te winnen met een fantastische 2e plaats, ondanks een val van de brug heeft ze zich goed herpakt en wist zo een medaille te scoren.

Ook haar teamgenootje Sanne Rijswijk wist hoog te scoren met een 6e plaats, met haar beste onderdeel op brug (3e).

Brenda Scheepstra werd 8e en had een mooie balkoefening en Jada van Ham straalde op de vloeroefening, zij eindigde op de 12e plaats.

In de categorie (pupil 1 D1) helaas geen podiumplaatsen, maar ze hebben erg hun best gedaan. Tess Koomen wist een 7e plaats te behalen, met een mooie balk en brug oefening. Vlak daar achteraan Yinthe Neels met een 8e plaats, Noa van der weiden werd 10e, Keana Vlieland en Joni River van Ham werden respectievelijk 13e en 18e. Yinthe en Joni deden voor het eerst flik flak op vloer en Keana en Noa een salto van de balk. Keana heeft haar angst ook nog overwonnen om alleen over de kast te springen, fantastisch!

In de categorie (pupil 2 D1) wist Tess van Waarde het brons te winnen met een 3e plaats, met een prachtige 1e plaats op de vloer, Suzi Zblewska werd 12e in dezelfde categorie, Suzi liet een mooie brugoefening zien met salto af.

In de keuzeoefenstof doen de oudste turnsters mee, voor hun best een uitdaging om hoog te eindigen, omdat ze in vergelijking met andere clubs minder uren trainen, maar wat doen ze dat toch altijd weer goed. In het hoogste niveau waar onze vereniging in turnt, wist in de categorie Junior E 4e divisie Julia van Liere een mooie 6e plaats te behalen, na 3 toestellen stond ze 3e, maar na een val van de balk zakte ze in de eindklassering, wat een 6e plaats opleverde, Meike van Belzen eindigde op de 14e plaats, Meike turnt geen brug en gaat voor de toestelfinale plaatsen, ze had een geweldige balkoefening wat haar een 4e plaats opleverde.

In de categorie Senior D wist Anne van Strien het hoogst te eindigen met een 10e plaats, Na een brugoefening die niet helemaal goed ging met 4 punten aftrek, wist ze zich goed te herpakken en turnde daarna 3 fantastische oefeningen met hoge punten, met een 2e plaats op vloer, een 3e plaats op balk en een 4e plaats op sprong, Isa van Waarde turnde ook een goede wedstrijd zij wist op de 13e plaats te eindigen, ze had een hele mooie vloeroefening, maar de balk gooide roet in het eten, 2 onderdelen niet geteld wat haar 4 punten aftrek opleverde. Sanne Mondeel eindigde op de 14e plaats, zij heeft de brug niet geturnd en ging voor de toestelfinale sprong, en dat heeft ze gedaan met 2 fantastische sprongen wist ze een 1e plaats te behalen op sprong.[l]