Knappe prestaties turnsters Olympia Kapelle.

Regiofinale voor turnsters Olympia Kapelle

KAPELLE - Afgelopen zaterdag 13 april was de regiofinale in Breda. Twaalf turnsters van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle hadden zich geplaatst voor deze finale. Dat is al een hele prestatie op zich, want alleen de beste turnsters blijven over die hoog genoeg zijn geëindigd uit de kwalificatiewedstrijden.

Julia van Liere (4e divisie Junior E) zette bij de regiofinale de hoogste score neer met een prachtige 4e plaats, helaas net naast het podium met een minimaal verschil van 0,50 op de nummer 3. Op vloer en sprong wist ze de 1e plaats te behalen en ook op balk werd ze 2e. Ze was hard op weg naar een podiumplaats, maar helaas ging haar laatste toestel brug niet helemaal goed wat haar een podiumplaats kostte.

Ook Romeé Ots en Alysa Vlieland (Jeugd D2) wisten hoog te eindigen: Romeé als 5e en Alysa als 7e, allebei in de top 10. Alysa turnde voor het eerst een salto van de balk als afsprong. Heel goed gedaan. Yenthe Ganzeman (pupil 1 D2) wist een 6e plaats te behalen, ze straalde op de vloeroefening wat haar een 1e plaats opleverde, Selina de Leeuw werd in dezelfde categorie 18e.

Noa van Der Weiden (pupil 1 D1) wist ook binnen de top-10 te scoren met een 7e plaats, met haar beste onderdeel op vloer. Tess Koomen werd in dezelfde categorie 22e.

Noa van Boven en Charlotte Moeleker (5e divisie Junior F) wisten beiden een gedeelde 11e plaats te behalen. Ondanks dat ze kampen met blessures aan hun knieën, wisten ze toch een goede wedstrijd neer te zetten. Noa haar beste toestel was de balk en Charlotte had een goede brugoefening.

Fien Geelhoed en Iris Baaij (pupil 2 D2) werden respectievelijk 11e en 17e. Fien had een mooie balkoefening. In de jongste deelnemerscategorie (instap D2), met een groot deelnemersveld van 34 deelnemers, heeft Quinty Hendrikse een 23e plaats behaald. Quinty neemt dit jaar voor het eerst deel aan wedstrijden, knap dat ze een finaleplaats heeft behaald.

De turnsters hebben erg hun best gedaan!! Voor sommige turnsters was dit niet de laatste wedstrijd, omdat ze zich geplaatst hebben voor de districtsfinale op 25 mei of 15 juni.
En dan zijn er in mei en juni ook nog toestelfinales, iets om naar uit te kijken![l]