Afbeelding
Bert Pasman

Kunstmarkt & schildersdag in Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het weer zover: dan is het de jaarlijkse kunstmarkt & schildersdag in Kapelle. De tuin van de NH kerk wordt weer omgetoverd tot een klein Montmartre waarin het goed toeven is om elkaar te ontmoeten. Deze keer staat de tuin vol met pagodetenten waarin de kunstenaars trots hun werk tentoonstellen en te koop aanbieden. Bij verschillende kunstenaars kunnen kinderen, maar ook volwassenen, tegen een kleine vergoeding een mini-workshop volgen.

Op het podium treden doorlopend artiesten op. De Wemeldingse Dirk & Gijs, Ilse Voorhoeve en Pierre de Nijs, Joop Visee, Stan Bor, Julio Melio & Rowenna Otte en tenslotte Broazinha zorgen voor een lekker sfeertje. In deze "Toujours Kapelle" week wordt zaterdag ook de Franse Slag Mars gehouden. De route van de wandelaars loopt door de tuin van de kerk, over de kunstmarkt. De kerk is tijdens de kunstmarkt open voor bezichtiging. De kunstmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot uur 16.00 uur. Kapelle Cultureel kan deze dag organiseren dankzij de bijdragen van de gemeente Kapelle en de provincie Zeeland. Dankzij die bijdragen is de de toegang.

Workshop expressionisme
Altijd al eens een schildersworkshop willen volgen? Dan is dit een mooie gelegenheid. Kunstenaar Frans van der Hagen uit Middelburg geeft zaterdagmorgen 18 mei tijdens de schildersdag een workshop schilderen/tekenen met als thema “Expressionisme”. De ochtendworkshop start om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. ’s Middags is er gelegenheid om de opdracht verder uit te werken. Tussen 13.30 en 15.30 uur is Frans van der Hagen aanwezig om de kunstschilders tijdens het afmaken van de opdracht met raad en daad terzijde te staan. Bij mooi weer werken de kunstschilders buiten en anders in de kerk. Kom gerust kijken! Kijk voor info en deelname op www.kapellecultureel.nl.

Kunstwerken De Hoeksteen
Ieder jaar biedt Kapelle Cultureel één van de basisscholen uit de gemeente Kapelle twee kunstworkshops aan onder leiding van een kunstenaar. De gemaakte kunstwerken worden tijdens de schildersdag op de kunstmarkt tentoongesteld. Dit jaar zijn de leerlingen van groep 8 van basisschool De Hoeksteen uit Wemeldinge aan de beurt. Kunstenaar Lucy van der Graaf geeft de leerlingen twee lessen rondom het thema "Expressionisme”. Zaterdag 18 mei, tijdens de kunstmarkt, kunnen de werkstukken van de kinderen in hun eigen stand bewonderd worden. Info: www.kapellecultureel.nl [l]