Finale BCRS toernooi 2017.
Finale BCRS toernooi 2017. E. de kraker

Badmintonvereniging BCRS viert 60 jarig bestaan met landelijke badmintontopper

KRUININGEN - Badmintonvereniging BCRS, met leden uit alle kernen van Reimerswaal, bestaat per 1 februari 2019 reeds 60 jaar en is daarmee de oudste badmintonclub van Zeeland!

Op zaterdag 18 mei 2019 hopen we dit jubileum te vieren met allerlei activiteiten. O.a. met blacklight badminton, een pubquizz en feestavond. Een onderdeel waar we best trots op zijn is dat we een profspeler hebben kunnen vastleggen, namelijk Imke van der Aar. Nationaal kampioen Imke van der Aar, komt uit voor Team NL ( 12-voudig Nederlands Jeugdkampioen, 2-voudig Landskampioen en Top 60 op de Wereld Ranking). Enkele maanden terug stond zij nog in de Dutch Open finale in de damesdubbel tegen Maleisie! Zij zal die middag een clinic geven voor onze jeugdleden, en daarna ook voor onze seniorleden. Ook zal zij samen met de seniorspelers van ons eerste team (die afgelopen seizoen zijn gepromoveerd van vijfde naar vierde divisie landelijk van de competitie in Zuid-Holland/Zeeland) een flitsende demonstratie verzorgen van badminton op niveau!

Reimerswaalarena

Om dit mogelijk te kunnen maken, zullen wij middels sponsoring van ruim 15 Reimerswaalse bedrijven, de 'centre court' van onze 7 banen in de sporthal in Kruiningen die middag omtoveren naar een heuse 'Reimerswaalarena'. Dit zal een prachtige ambiance geven voor het publiek dat deze middag gratis toegang heeft om vanaf de tribune alles te komen bekijken. De clinics duren van 15.00 tot 17.30 uur, en er is ook gelegenheid voor een 'meet and greet' met Imke. Door deze opzet hopen wij op veel belangstelling vanuit de inwoners en jeugd van Reimerswaal en alle andere badmintonliefhebbers uit Zeeland... Kortom leuke reuring in onze gemeente en goede promotie voor onze mooie snelle sport! [l]