De start voor het kinderfietsenplan werd gegeven in Middelburg. FOTO VERA CLAESSEN
De start voor het kinderfietsenplan werd gegeven in Middelburg. FOTO VERA CLAESSEN Foto: Vera Claessen

ANWB lanceert fietsenplan in Zeeland

KRUININGEN - De ANWB Kinderfietsen Inzamelingsactie in Zeeland is vrijdag goed van start gegaan. Er werden maar liefst dertig fietsen ingeleverd, die worden opgeknapt en gedoneerd aan kinderen wier ouders geen fiets kunnen betalen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het startschot voor de inzamelingsactie werd vrijdag gegeven in Middelburg, bij de Cycle Hub. “De ANWB vindt dat iedereen in Nederland mobiel moet kunnen zijn”, zegt bondsraadslid Piet Hamelink uit Wissenkerke.
Een fiets is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een op de negen kinderen heeft geen tweewieler thuis. “Met een fiets kan een kind wel naar de middelbare school van zijn of haar keuze en makkelijker naar vrienden in de buurt. Een fiets verrijkt een kinds leven.”
De ANWB heeft in 2015 daarom de inzamelingsactie in het leven geroepen. Kinderen tussen de acht en achttien jaar kunnen een fiets krijgen van de ANWB. Ze worden verdeeld via het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Aanmelden
De bond doet het per provincie. In Zeeland was het tot nu toe nog niet gelukt om het kinderfietsenplan uit te rollen. Wethouder Chris Simons van de gemeente Middelburg was vrijdag aanwezig bij de start. Er werden dertig fietsen gebracht. Een fiets aanmelden kan via www.anwb.nl/kinderfietsenplan.[l]