Vrijwillige Thuiszorg wordt Vrijwilliger Thuis

GOES - SMWO heeft de naam van de dienst Vrijwillige Thuiszorg per april 2019 aangepast naar Vrijwilliger Thuis. De naam van de dienst Vrijwillige Thuiszorg geeft niet helder weer waar de dienst voor staat.

De vrijwillige inzet is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken, mantelzorgers, mensen met een functiebeperking en/of mensen met een beperkt sociaal netwerk. Tot op heden gaf de naam van de dienst Vrijwillige Thuiszorg niet helder weer waar de dienst voor staat. Zowel bij de hulpvrager, familie/netwerk van de hulpvrager, samenwerkende partners en vrijwilligers zorgde de naam voor onduidelijkheid. Om deze ruis weg te nemen voert SMWO een naamswijziging door voor de dienst.

De Vrijwilliger Thuis neemt géén zorg taken op zich, dat is namelijk bestemd voor de thuiszorg. De Vrijwilliger Thuis kan ingeschakeld worden om een kopje koffie te drinken, herinneringen op te halen of een spelletje te spelen. Ook naar buiten gaan voor een wandeling, samen naar de stad of de markt gaan (met wel/geen rolstoel) voor een boodschap, zou een mogelijkheid kunnen zijn. Ook kan een vrijwilliger de mantelzorgtaken van iemand tijdelijk overnemen, wanneer diegene intensief voor een ander zorgt en graag eens een paar uurtjes voor zichzelf wil.

Lijkt het u leuk om Vrijwilliger Thuis te worden, of wilt u meer informatie? Neem contact op met Barbara van der Kamp, Vrijwilligerspunt van SMWO, tel. 0113-277122 of kijk op https://www.vrijwilligerspuntgoes.nl. [l]