Brigitta en Erik Weezepoel met één van de megategels van Inalco. FOTO EUGÈNE DE KOK
Brigitta en Erik Weezepoel met één van de megategels van Inalco. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

'Waar moet je weeze? In De Poel, bij Weezepoel'

GOES - Vanwege het karakteristieke uiterlijk zie je het nieuwe onderkomen van Weezepoel Vloeren & Wonen al van grote afstand. Makkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe vloer of woon- of raamdecoratie.

VAN ONZE REDACTIE

Met de grote ramen, houten kozijnen en schuine lijnen valt het gebouw aan de Diazweg op tussen de andere bedrijfspanden op bedrijventerrein De Poel. “We wilden iets anders dan een standaard bedrijfspand”, zegt Brigitta Weezepoel.

De showroom is sinds 1 mei geopend, al is het pand nog niet helemaal klaar. “Maar je moet een keer de deur opengooien. Iedereen is welkom. De koffie en thee staan altijd klaar.” Zij en haar man Erik Weezepoel bouwen het pand helemaal zelf, met hulp van familie en wat vrienden. “Vanaf het graven voor de fundering tot het plaatsen van de stalen constructie”, zegt Erik, die tussen de bedrijven door ook gewoon vloeren is blijven leggen bij klanten.

Optimaal

Weezepoel was als Tegelhandel Goes jaren te vinden aan de Westhavendijk. “We wilden een stap zetten en zijn toen hier uitgekomen”, lacht Brigitta. De ruimte in het nieuwe onderkomen wordt optimaal benut. Op de begane grond en verdieping liggen vloervlakken van 2.40 meter bij 2.40 meter met allerlei soorten vloeren: tegels, laminaat, pvc, vloerbedekking en het nieuwe Cortec. “Dat wilden we per se, omdat je een vloer niet kunt kopen uit een boekje of van een staaltje. Je moet het zien.” Naast de vloervlakken staan er in de showroom vele meters aan rekken, displays en wanden met allerlei soorten tegels en ander vloerbedekkingsmateriaal. “Het assortiment dat we kunnen laten zien is veel en veel groter dan op onze oude locatie”, zegt Brigitta. Weezepoel Vloeren en Wonen is nu bijvoorbeeld een exclusieve dealer van Inalco met onder meer megategels van 1.50 meter bij 1.50 meter. “Dat was ons niet gelukt aan de Westhavendijk.”

Decoratie

Naast de vloeren willen de eigenaren zich gaan richten op woon- en raamdecoratie. “Mensen gingen vragen of wij dat ook in huis hadden. De klant wil graag één iemand over de vloer als hij verbouwt of het huis opnieuw inricht. Wij bieden die service. Erik loopt bovendien al meer dan twintig jaar mee. Heb je verhuis- of verbouwplannen, waar moet je dan weeze? In De Poel”, lachen Erik en Brigitta.

Net als aan de Westhavendijk bouwt het echtpaar de winkel tijdens de laatste dagen van het jaar helemaal om. Dan staat alles in het teken van het vuurwerk. Aan de Diazweg zijn hiervoor nog grotere bunkers gebouwd dan aan de Westhavendijk.

In het kader van de opening zijn er in de maanden mei en juni. Voor meer informatie, zie www.weezepoelgoes.nl. Later dit jaar volgt een opening.[l]