De gemeente krijgt Europees geld voor een project in Wemeldinge. FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN/FELICE BUONADONNA
De gemeente krijgt Europees geld voor een project in Wemeldinge. FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN/FELICE BUONADONNA Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Felice Buonadonna

Kapelle maakt winst met verkoop bouwgrond

KAPELLE - De gemeente Kapelle heeft 1,6 miljoen euro overgehouden aan 2018. Dat blijkt uit de jaarrekening. De grootste meevaller is de winst à 2,9 miljoen euro uit de verkoop van bouwgrond voor woonwijken en bedrijventerreinen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Forse tegenvallers zijn er in het sociale domein. Deze taken kostten Kapelle ongeveer een miljoen meer dan begroot, zoals jeugdhulp (860.000 euro). 'Deze tegenvaller baart zorgen, omdat die zonder extra geld van het Rijk blijvend is. Dat heeft dan consequenties op meerdere terreinen', laat Kapelle weten.

Subsidie
Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om, net zoals vorig jaar, een deel van het overschot (1.000.000 euro) te sparen voor het nieuwe sportcentrum. Deze reserve groeit daarmee naar 5,9 miljoen euro. De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe sportcentrum zijn in volle gang.
In 2018 ontving de gemeente ook een Europese subsidie van 475.000 euro voor de herinrichting van de noordzijde van Wemeldinge. Bij de herinrichting van de wijk houdt Kapelle rekening met de verandering van het klimaat, met name de gevolgen van extreme regenval.

Gemeenteraad

De raad bespreekt op dinsdag 18 juni de jaarstukken. Op dinsdag 2 juli neemt de gemeenteraad hierover een besluit.[l]