Bieb Kapelle
dementievriendelijk

KAPELLE - Medewerkers van de bibliotheek in de gemeente Kapelle hebben de training 'Goed omgaan met dementie' gevolgd. Daarmee verdient de bieb het predicaat 'dementievriendelijk'.

VAN ONZE REDACTIE

Vorige week dinsdag reikte de Kapelse wethouder Annabeth Evertz hen het certificaat 'dementievriendelijk' uit door middel van het plakken van de bijbehorende sticker op de deur. Daarnaast is er een leestafel in gebruik genomen waar materialen en informatie te vinden zijn voor én over mensen met dementie.



Training

De training over dementie is ontwikkeld door twee professionals van Cederhof in Kapelle, die dagelijks werken met mensen met dementie. Tijdens de training leren de deelnemers dementie te herkennen en op een juiste manier hulp te bieden.
De gemeente Kapelle werkt met het project 'Dementievriendelijk Kapelle', omdat mensen met dementie en kwetsbare ouderen (noodgedwongen) langer thuis wonen. De omgeving is hierop niet altijd ingericht waardoor iemand met dementie naast de ziekte extra beperkingen ervaart of niet begrepen wordt door de mensen om hem of haar heen. Via het project wil de gemeente bereiken dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen wonen in een veilige omgeving.[l]