Sc Waarde JO11-1 met hun districtsbeker.

Waarde JO11 wint ook bekertoernooi

WAARDE - Voor sportclub Waarde was het zaterdag 1 juni een speciale dag, de JO11 stond in de finale van hun Zwaluwen districtsbekertoernooi met als tegenstander NSV JO11 uit Nispen. Een zeer spannende wedstrijd volgde in Steen op neutraal terrein waar meerdere finales werden gespeeld.

In zowel de najaarscompetitie als de voorjaarscompetitie werd het kampioenschap behaald waardoor hun seizoen al niet meer stuk kon. Echter schoven ze na de winterstop door naar de leeftijdscategorie onder de 12 jaar waardoor enkele spelers niet meer mochten mee spelen in het bekertoernooi. Wel reisden zij mee om hun teamgenoten aan te moedigen.

De finale
Waarde JO11 genoot een prima start, kwam op een 2-0 voorsprong maar incasseerde voor de rust nog de aansluitingstreffer. Met een 2-1 voorsprong aan de limonade waarna ook de gelijkmaker viel, 2-2 en de stand weer in evenwicht met de spanning er vol op. Waarde wist wederom op voorsprong te komen, maar de 3-2 bleek niet genoeg de winst. NSV kwam zelfs op een 3-4 voorsprong en zo leek de beker hun te ontglippen. Met nog maar een paar minuten te spelen na de 4e treffer van NSV, maakte Waarde dan toch nog de gelijkmaker en moest de strafschoppenserie bepalen welk team er met de beker vandoor ging. Coach Rien Sinke haalde 'een van Gaaltje' uit de hoge hoed en wisselde van keeper, en de keeper in de wedstrijd nam plaats om een penalty te nemen die deze binnen schoot. En ook was er een hoofdrol voor de doelman die enkele pingels stopte, de serie werd met 4-1 gewonnen en zo kon alles worden bijgeschreven in de boeken van sportclub Waarde. Een waanzinnig mooi seizoen voor dit team waar ze dan ook trots op zijn. [l]