Inloopmomenten bij SMWO

GOES - Jongerenwerk SMWO streeft naar gelijke kansen voor jongeren, zodat zij meetellen en mee kunnen doen in de samenleving. Het jongerenwerk is niet gebonden aan een vaste locatie, maar jongeren worden actief benaderd op de plekken waar zij verblijven, waardoor het gemakkelijk is om zo op een laagdrempelige manier contact te leggen.

Jongerenwerkers zijn aanwezig in de leefwereld van jeugd. De belangrijkste taak van het jongerenwerk ligt in preventie en vroeg-signalering. Daarnaast is het werk gericht op het intensiveren van contacten met jongeren, het in gezamenlijkheid ontdekken en ontwikkelen van talenten, het spiegelen van gedrag en het ontwikkelen van een activiteitenaanbod.
In de zomerperiode staan de jaarafsluitingen en zomeractiviteiten voor en door jongeren centraal, in verschillende wijken in Goes. Dit alles in samenwerking met scholen, partner organisaties en vrijwilligers. Binnen de diverse activiteiten zijn voorlichting en educatie van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de thema's alcohol, drugs en omgaan met sociale media. Een jongerenwerker kan zich specialiseren in het bieden van coaching aan jongeren. Wanneer er sprake is van een hulpvraag van een jongere die tijdens activiteiten of ambulant werken wordt gesignaleerd, kan een jongerenwerker direct door middel van praktische, kortdurende individuele begeleiding, ondersteuning aanbieden. Wil jij in contact komen met een jongerenwerker? Zoek hen op via social media:
(@JongerenwerkGoes), 0113-277111 of info@smwo.nl. [l]