Woningen voorzien bij Dorpsstraat Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Met de uitbreiding van fruitgroothandel Vogelaar-Vredehof en de plannen voor woningbouw, gaat het gebied tussen de Dorpsstraat, Johan Willem Frisostraat en Oude Rijksweg in Krabbendijke er flink anders uitzien.

DOOR BRITTA JANSSEN

Op het terrein 'Kelders', vernoemd naar het vroeger daar gevestigde bedrijf, heeft de gemeente Reimerswaal grond verkocht aan het fruitbedrijf voor de aanleg van een parkeerterrein. Ook bouwt Vogelaar een loods, zodat de fruitkisten uit het oogpunt van brandveiligheid niet buiten hoeven te staan.

Woningbouw
Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van tien tot twaalf woningen. Nog in een priller stadium verkeren de ideeën voor zo'n negentien appartementen op de hoek van de Dorpsstraat met de Scoudestraat. "Daaraan wordt nog getekend", vertelt wethouder Jaap Sinke.

Op het terrein heeft vroeger een gasfabriek gestaan. Daarom moet de gemeente een deel van de grond schoonmaken voor de nieuwe plannen. "Zo'n vijftien jaar geleden is de grond al gesaneerd, maar we maken nu nog een extra laag grond schoon", legt Sinke uit.

De plannen voor het terrein 'Kelders' zijn dinsdag (11 juni) besproken in de gemeenteraad van Reimerswaal. Nu ligt het ontwerpbestemmingsplan voor de inspraakprocedure ter inzage. Met een slag om de arm denkt Sinke dat de woningbouw begin volgend jaar kan starten. [l]