Henco de Berg is organist, componist en docent.
Henco de Berg is organist, componist en docent. Foto:

Organist Henco de Berg speelt in Kapelle

KAPELLE - De blinde musicus Henco de Berg verzorgt vrijdag (28 juni) een orgelconcert in de Hervormde kerk in Kapelle.

DOOR BRITTA JANSSEN

Henco de Berg is als organist verbonden aan de 'Église Wallonne' in Breda. Ook is hij actief als concerterend organist, componist en docent.
In de Kapelse kerk mag De Berg het historische Bätz-Witte orgel bespelen. Met dit in 1866 vervaardigde orgel heeft de kerk een rijksmonument in huis.

Improviseren
"Henco de Berg zal een boeiend programma spelen, met werken van onder meer Langlais, Widor, Buxtehude en Bach", laat de organisatie van de muzikale avond, de stichting Bätz-Witte Concerts, weten. "En natuurlijk gaat deze grootmeester ook improviseren! Hij opent zijn recital met een geïmproviseerde intrada en besluit met een uitgebreide improvisatie van een bekend lied."

'Natuurlijk improviseert de grootmeester ook'

Het concert in de kerk aan het Kerkplein in Kapelle begint vrijdag om 20.00 uur en is volgens de organisatie geschikt voor publiek van alle leeftijden.

Meer informatie
Stichting Bätz-Witte Concerts wil vaker concerten en andere activiteiten, zoals voor kinderen, organiseren in de Hervormde kerk in Kapelle. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.batzwitteconcertskapelle.nl.[l]