Orgelconcert door de blinde musicus Henco de Berg in Kapelle.
Orgelconcert door de blinde musicus Henco de Berg in Kapelle. Foto:

AGENDA

Expositie in Cederhof

8:00 | Cederhof

Expositie "schilderijen in Acryl " en "gedichten en papieren collages". In de binnentuin van Cederhof zijn schilderijen te zien van de Goese schilder Gerhard de Witte. U kunt genieten uit het omvangrijk oeuvre van veelal realistisch werk, o.a. landschappen, zee- en stadsgezichten uit de omgeving. Maar ook andere onderwerpen als bloemen, vogels e.d. vangt de schilder in acrylverf op canvas. Tegelijkertijd exposeert Mevrouw Addy Verlare, bewoner van Cederhof haar zelfgemaakte gedichten en collages in de Vitrinekast in de binnentuin van Cederhof. De expositieruimte 'de Binnentuin' is alle dagen vrij toegankelijk van 8.00 tot 21.00 uur. Adres: Cederhof, Cederlaan 9 te Kapelle.

Woensdag 26 juni

Koffie en een goed gesprek

9:00 | VEG kerkgebouw

Heb je er behoefte aan je hart te luchten? Zou je het fijn vinden als er voor je wordt gebeden? Even ergens in vertrouwen over van gedachten wisselen? Elke woensdagmorgen van 09.00 tot 12.30 uur is ds. Janno van den Ende aanwezig in de kerkzaal van de VEG te Wemeldinge. Het is een inloopmoment voor ieder die binnen wil lopen. Of je nu verbonden bent aan een kerk of helemaal niet. Elk gesprek is vertrouwelijk. Woensdagmorgen, Noordelijke Achterweg 67 in Wemeldinge.

Donderdag 27 juni

Koffiemorgen

10:00 | Gereformeerde kerk

Op donderdag 27 juni is iedereen, jong en oud, vanaf 10.00 uur van harte welkom voor een gezellige koffiemorgen in de bijgebouwen van de Gereformeerde Kerk Yerseke (ingang aan de Kakeldans). Als u geen vervoer heeft kunt u bellen met Willeke van der Kuijl: 06-34414528.

Vrijdag 28 juni

Kunst uit de polder

11:00 |

Zaterdag 29 juni opent Burgemeester Jose van Egmond de tuin van kunst uit de polder te Rilland. Er zijn 14 kunstenaars die hun werk in de tuin en in huis. Zoals. Frida van Overbeeke. Marion Kamper. Cor Hemmes. Er is werk van hun te zien in brons, glas, keramiek, sieraden en schilderijen. De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00-17.00 uur. En is gratis. Het adres is: Middenhof 4a, Rilland, tel. 06-21502743.

Orgelconcert Henco de Berg

20:00 | Hervormde Kerk

De blinde musicus Henco de Berg zal op vrijdag 28 juni een orgelconcert geven in de Hervormde Kerk in Kapelle. Als organist is hij verbonden aan de ‘Église Wallonne’ te Breda en daarnaast actief als concerterend organist, componist en docent. Henco de Berg zal een boeiend programma spelen met werken van o.a. Langlais, Widor, Buxtehude en Bach. Natuurlijk gaat deze grootmeester ook improviseren! Hij opent zijn recital met een geïmproviseerde intrada en zal het besluiten met een uitgebreide improvisatie over een bekend lied. Een avond voor alle leeftijden, kom genieten! Na afloop van het concert wordt u een gratis hapje en drankje aangeboden. De deuren gaan open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De kerk is te vinden aan het Kerkplein in Kapelle. Kaartverkoop en meer info: www.batzwitteconcertskapelle.nl

zomeravondconcert OKK

19:30 | Clubgebouw

Op vrijdagavond 28 juni zal muziekvereniging OKK Wemeldinge op een heerlijke zwoele Zeeuwse zomeravond het muziekseizoen gepast afsluiten. Voor het clubgebouw in de Dorpsstraat verzorgen de fanfare en de slagwerkgroep dan een zomeravondconcert. In de schitterende ambiance onder de knotwilgen kunt u genieten van een afwisselend programma met zowel concertmarsen als bekende popnummers. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Er is gratis koffie, thee en cake.