Eerste traject 'De Nieuwe Toekomst' succesvol afgerond

KAPELLE - Financiële zelfstandigheid en zelf weer de regie pakken in het leven is het uitgangspunt van De Nieuwe Toekomst.

Waar het project De Nieuwe Toekomst vorig jaar nog in de kinderschoenen stond, kan nu gezegd worden dat het eerste traject in de Bevelanden met succes is afgerond. Doel van het project is dat vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt weer de regie op hun eigen leven krijgen. Deze regie bestaat uit sociale en financiële onafhankelijkheid, het herontdekken van je interesses en kwaliteiten en het vergroten van zelfvertrouwen. De vrouwen worden door een coach ondersteunt en begeleidt bij het behalen van hun doel. Dit doel kan betaald werk, vrijwilligerswerk of het volgen van een opleiding zijn. Elke stap omhoog op de participatieladder is al winst.

''De vrijwillige coaches stonden te trappelen om zich in te zetten en konden eindelijk kennismaken met de deelneemsters die op hun beurt erg nieuwsgierig waren naar hun coach'' vertellen de projectcoordinatoren van SMWO. ''We hebben de deelneemsters zien groeien gedurende de training van 10 bijeenkomsten. De vrouwen hebben zichzelf ook versteld doen staan'', aldus de projectcoördinatoren. Na de laatste bijeenkomst blijft de vrijwillige coach nog tenminste 9 maanden betrokken bij de deelneemster.

Vanwege het succes zal het project De Nieuwe Toekomst komend najaar opnieuw een training verzorgen. Deelneemsters en vrijwilligsters kunnen zich aanmelden via www.smwo.nl. [l]