Podium Cat 1
Podium Cat 1 Trompetter

Middelkamp jeugd renners scoren op club kampioenschap

KRUININGEN - Zaterdag 29 juni werd er in de straten van Kruiningen de enige Zeeuwse koers verreden voor de Jeugdrenners. Er was een grote opkomst onder de leden van Middelkamp omdat deze wedstrijd ook gold als clubkampioenschap. Het was een tropisch warme dag. In de schaduw van de clubtent zochten de renners koelte en ook elkaar op. Het was weer een gezellige bedoening, waarbij ook bevriende renners van andere clubs welkom waren. Dit is toch één van de mooiere zaken dat de sport verbroederd om daarna op een sportieve manier de strijd met elkaar aan te gaan.

In Cat 1 stonden Jens Dekkers, Tiemen Trompetter en Fleur Paaimans aan de start, die in deze volgorde ook het podium van het clubkampioenschap bezetten. In Cat 2 waren het Senna Trompetter en Job Hol die naar Goud en Zilver reden. In Cat 3 was het Sven Wisse die zich clubkampioen mag noemen. In Cat 4 weer een volledig podium met Maike Tazelaar, Megan Arens en Mart van Cadsand. In cat 5 was het Teun Paaimans die na een ontsnapping met twee anderen naar den 3e plaats in de wedstrijd en daarmee clubgenoten Nick Wisse en Dennis Polfliet achter zich liet. Trots nam hij plaats op de hoogste trede van het podium. In cat 6 was het ook geen gelopen race met 4 renners die elkaar meer dan waard bleken. Senna Remijn en Renzo Moretti zaten in de kopgroep en pakten goud en zilver. Voor de bronzen plak werd het een sprint tussen Phillip van den Kieboom en Thijs Teuns. Deze laatste won deze nip en pakte de bronzen plak. Firn Arens, Mees de Vos en Mirko de Jonghe stonden op het podium van Cat 7. Storm Klaasse en Bas van Zuidam reden tevens een sterke wedstrijd en werden 4 en 5 van de club.
Op zondag 30 juni wederom een sterk optreden van de Middelkampers in Rijen waar de “Ronde van de Lerenzool” werd verreden. Ook hier werden weer een aantal podium plaatsen behaald door de strijdvaardige Zeeuwse renners. Cat 3, Sven Wisse: 2e. Cat 4, Maike Tazelaar: 2e. Cat 5, Nick Wisse 2e, Teun Paaimans 7e, Dennis Polfliet 13e. Cat 6, Senna Remijn 4e, Renzo Moretti 5e, Thijs Teuns 7e. [l]