Een toast op de opening, met onder meer burgemeester José van Egmond (m) en bewoner Roger Gielen (2e v. r).
Een toast op de opening, met onder meer burgemeester José van Egmond (m) en bewoner Roger Gielen (2e v. r). Foto: Zeeuwse Gronden

Zeeuwse Gronden in Yerseke officieel geopend

YERSEKE - Met een feestelijke programma, onder meer met champagne en een boottocht op de Oosterschelde, is vorige week maandag in Yerseke de nieuwe locatie van ggz-organisatie Zeeuwse Gronden, Bosburg, officieel geopend.


DOOR BRITTA JANSSEN

Bosburg telt zestien appartementen en is sinds november bewoond. Nu de bewoners gesetteld zijn, was het maandag tijd voor feest. Zeeuwse Gronden biedt woon- en dagbestedingsvoorzieningen voor mensen met psychiatrische aandoeningen, zoals schizofrenie, ernstige depressie of een angststoornis. Het ideaal van de ggz-organisatie is dat de bewoners in hun eigen gemeente, dichtbij hun familie wonen én middenin de samenleving. Zo was er aan het begin van het jaar een nieuwjaarsbijeenkomst bij Bosburg waarbij mensen uit het dorp konden komen kijken en kennismaken met de bewoners.
Bosburg telt vijftien appartementen - inmiddels allemaal bewoond - en een logeerappartement voor mensen die tijdelijk rust of begeleiding nodig hebben. In Yerseke wonen nieuwe cliënten, maar ook bewoners die eerder op een andere locatie woonden en graag wilden verhuizen naar Bosburg.

Kijk voor meer informatie op www.zeeuwsegronden.nl.[l]