Werkzaamheden Tennet leggen verkeer af en toe stil

RILLAND - De A58 was in de nacht van zaterdag op zondag meerdere malen een kwartier dicht voor werkzaamheden aan de wintrack-masten bij het hoogspanningsstation bij Rilland.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Volgende week zaterdag (27) en zondag (28) juli is er opnieuw hinder op de A58. Ook dan werkt Tennet aan de hoogspanningsmasten. De netbeheerder voorziet de nieuwe wintrack-masten van elektriciteitsdraden. Om deze geleiders van de noordzijde van de A58 naar de masten aan de zuidzijde van de snelweg te krijgen moet de rijbaan tussen 1.00 uur en 6.00 uur telkens een kwartiertje dicht. Verder is er de hele nacht slechts één rijbaan open en geldt op de snelweg een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Het hoogspanningsstation bij Rilland is onderdeel van de Zuid-West 380kv-verbinding tussen Borssele en Tilburg. Na de zomervakantie valt er een beslissing over het tracé tussen Rilland en Tilburg. Alle werkzaamheden zijn waarschijnlijk pas in het vierde kwartaal van 2022 klaar, bijna twee jaar later dan de geplande datum. De nieuwe aannemer is namelijk pas begin volgend jaar bekend. De bouw van de lijn tussen Borssele en Rilland heeft vertraging opgelopen, omdat Tennet een contract over de bouw van de wintrack-masten met Heijmans-Europoles heeft opgezegd.

De vertraging heeft geen gevolgen voor de ontsluiting van de windmolenparken op zee Borssele Alpha en Borssele Beta.[l]