KAPELLE - Oud-wielrenners Jo de Roo en Keetie van Oosten-Hage openen volgende week zaterdag (10 augustus) de tiende editie van de Fruitfietstocht.

VAN ONZE REDACTIE

De twee renners doen dat om 9.00 uur bij het Fruitteeltmuseum in Kapelle, die de tocht organiseert. De Fruitfietstocht is een tocht over 35 kilometer door de gemeente Kapelle met tien stops. Deelnemers komen door de dorpen en rijden langs het water en bezoeken tal van boomgaarden waar fruittelers vertellen over hun werk en producten. Bij deze haltes zijn ook demonstraties en oude ambachten te zien. De eigenaren zorgen bovendien voor wat te eten en drinken.

Deelnemers kunnen volgende week zaterdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur van start bij het museum aan de Annie M.G. Schmidtsingel in Kapelle. Deelname kost 7.50 euro. Kinderen betalen 2,50 euro. De prijs is inclusief een bezoek aan het museum.

Parkeren

De organisatie vraagt deelnemers die met de auto komen deze zo veel mogelijk neer te zetten op de carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle, het treinstation of in de berm langs de Annie M.G.Schmidtsingel en vervolgens met de fiets naar het museum te rijden.

Meer informatie is te vinden op www.fruitteeltmuseum.nl.[l]