Met raad en daad paraat

GOES - Al 30 jaar staan ruim zeventig vrijwilligers klaar om alle Bevelanders met raad en daad bij te staan. Kennis en ervaring belangeloos overbrengen. Daar draait het om bij Stichting 't Gilde de Bevelanden.

Mensen hebben ontzettend veel kennis in huis. Het is belangrijk om die informatie te delen met mensen die daar behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld een oudere die meer wil weten van de computer, of iemand heeft hulp nodig bij de belastingaangifte. Onze vrijwilligers helpen mensen op weg en geven hen praktische adviezen.

't Gilde heeft een apart taal- en integratieproject, SamenSpraak, waarmee we Nederlanders en anderstaligen bij elkaar brengen om de Nederlandse taal en cultuur te delen.

Voor alle Bevelanders door Bevelanders
't Gilde de Bevelanden geeft ook rondleidingen door Goes. Daarnaast geven we ook workshops 'Techniek' op de basisscholen en workshops POWER voor die senioren die stoppen met werken. Die bekwaamheden kunnen wij goed gebruiken in onze snel veranderende maatschappij.

Hulp nodig of kennis delen?
Heeft u behoefte aan hulp of advies? Wilt u een leuke stadwandeling door Goes organiseren? Of wilt u juist actief blijven in de maatschappij en uw kennis en ervaring nuttig inzetten? Kijk dan voor meer informatie op www.gildedebevelanden.nl [l]