Het witte kerkje in de Kaaistraat.
Het witte kerkje in de Kaaistraat. Foto:

Woensdag 25 september

Een luisterend oor

9:00 | VEG kerkgebouw

Heb je er behoefte aan je hart te luchten? Zou je het fijn vinden als er voor je wordt gebeden? Even ergens in vertrouwen over van gedachten wisselen? Elke woensdagmorgen van 9.00 tot 12.15 uur is ds. Janno van den Ende aanwezig in de kerkzaal van de VEG te Wemeldinge. Het is een inloopmoment voor ieder die binnen wil lopen. Of je nu verbonden bent aan een kerk of helemaal niet. Iedere woensdagmorgen, Noordelijke Achterweg 67 in Wemeldinge. Elk gesprek is vertrouwelijk.

Kledingbeurs het Lichtpunt

18:30 | Hotel Wemeldinge

De kerken van Wemeldinge hebben gezamenlijk een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van 2e handskledingbeurzen. Een deel van de opbrengst wordt altijd geschonken aan een organisatie in de regio. De 2e hands kinderkleding/speelgoedbeurs wordt gehouden op woensdagavond 25 september van 18.30 tot 20.00 uur in Hotel Wemeldinge, Noordelijke Achterweg 62 te Wemeldinge. Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar: lichtpuntwemeldinge@gmail.com

Bingo voor dames

19:41 | Dorpshuis Kaj Munk

Vrouwen Vereniging Hansweert organiseert een bingo alleen voor Dames. Locatie "Kaj Munk" in Hansweert op woensdag 25 september. Aanvang 19.30 uur, zaal open 18.45 uur.

Jeu de boules middag

14:40 |

Woensdag 25 september organiseert de gemeente Reimerswaal i.s.m. Ter Weel en de jeu de boules groep uit Kapelle een jeu de boules-middag in het kader van de Nationale Sportweek. We verzamelen rond 14.00 uur bij Moerzicht in Yerseke. Van daaruit gaan we naar de locatie waar we gaan spelen. We starten met een korte uitleg en demonstratie van onze gasten uit Kapelle. Daarna gaan we samen, met elkaar de strijd aan tot ongeveer 15.30 uur! Als u mee wilt doen of als u meer informatie wilt ontvangen, kunt u een e-mail sturen naar j.van.langevelde@reimerswaal.nl of bel naar 14 0113 en vraag naar Jordan van Langevelde

Donderdag 26 september

Koffiemorgen Geref. Kerk Yerseke

10:00 | Gereformeerde kerk

Op donderdag 26 september is iedereen, jong en oud, vanaf 10:00 uur van harte welkom voor een gezellige koffiemorgen in de bijgebouwen van de Gereformeerde Kerk in Yerseke, ingang aan de Kakeldans. Als u geen vervoer heeft kunt u bellen met Willeke van der Kuijl 06-34414528.

Vrijdag 27 september

Open Dag scholen en kinderopvang

10:00 |

Op vrijdag 27 september houden de scholen en kinderopvangorganisaties in Kapelle een open dag. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur bent u van harte welkom om sfeer te proeven, u te oriénteren op kinderopvang of onderwijs voor uw kind(eren) of als buur of belangstellende een keer binnen te kijken. Kinderen mogen natuurlijk mee. U wordt rondgeleid, er is informatie beschikbaar en er is alle ruimte om vragen te stellen.

Orgelconcert in Kapelle

20:00 | Hervormde Kerk

Geert Bierling, stadsorganist van Rotterdam en organist van concertgebouw de Doelen, geeft een orgelconcert in de Hervormde kerk van Kapelle (www.batzwitteconcertskapelle.nl).

Zondag 29 september

Gratis jeugd golfclinic

11:00 |

Op 29 september a.s. houdt Golfvereniging Reymerswael Rilland een Jeugd Open Golfclinic voor de jeugd van 6 t/m 21 jaar. Alle (klein)kinderen en hun vriend en vriendinnetjes, die graag mee willen maken hoe gaaf de golfsport is, zijn welkom! Dit is hun kans en geef hem of haar op!!! Deelname is gratis en de golfclinic vindt plaats van 11.00-14.00 uur. Aanmelden voor deze leuke golfclinic voor de jeugd kan per e-mail bij onze Pro Nicolas Nubé: nick_nube@yahoo.com

Speciale gastendienst

10:00 | Vrije Evangelische Gemeente

Op 29 september 10.00 uur is er een speciale gastendienst in de Vrije Evangelische Gemeente Yerseke (Kaaistraat 20). Gasten zijn natuurlijk elke zondag hartelijk welkom in de kerk. Toch wil de VEG Yerseke met deze dienst nadrukkelijk laten weten de deuren graag open te zetten voor gasten. Misschien denk je er al lange tijd over na om (weer eens) naar de kerk te gaan? Of ging je vroeger wel, maar ben je het in de loop der tijd een beetje kwijtgeraakt? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er tijdens een kerkdienst zoal gebeurt? Dan is dit toch een mooie gelegenheid om gewoon eens te komen! Er zijn wc's en er is opvang voor kleine kinderen aanwezig in het jeugdgebouw (achter de kerk). Een gastheer/gastvrouw bij de ingang van de kerk kan je er alles over vertellen en je wegwijs maken.

Dinsdag 1 oktober

Nieuw seizoen basiscatechese

14:15 | Vrije Evangelische Gemeente

Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool? En woon je in Yerseke of omgeving? Dan ben je hartelijk welkom voor een nieuw seizoen van de basiscatechese! Het zal een gezellig moment zijn waarin je iets mag leren uit de Bijbel over de Heere God. Verder praten we met elkaar over het geloof, en mag je al je vragen stellen. De basiscatechese wordt dit jaar gegeven door Tim Schakel (VEG). Voor alle kinderen die in groep 7 of groep 8 zitten vanaf 1 oktober iedere dinsdagmiddag. (Tot aan Pasen, met uitzondering van de schoolvakanties). Groep 7 van 14.15 tot 15.00 uur en Groep 8 van 15.15 tot 16.00 uur in het jeugdgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente Yerseke. Kaaistraat 20 (achter de kerk, het steegje door). Meer informatie: 0113-571225. Of mailen: timschakel@live.nl.

Bingo 50+

14:00 | Dorpshuis Kaj Munk

Op dinsdag 1 oktober gaan we weer bingo spelen bij Kaj Munk te Hansweert, aanvang 14.00 uur zaal open vanaf 13.00 uur met leuke prijzen en iedereen van 50+ is welkom. Voor info: Christel 0113 381657

Woensdag 2 oktober

9:00 | VEG kerkgebouw

Heb je er behoefte aan je hart te luchten? Zou je het fijn vinden als er voor je wordt gebeden? Even ergens in vertrouwen over van gedachten wisselen? Elke woensdagmorgen van 9.00 tot 12.15 uur is ds. Janno van den Ende aanwezig in de kerkzaal van de VEG te Wemeldinge. Het is een inloopmoment voor ieder die binnen wil lopen. Of je nu verbonden bent aan een kerk of helemaal niet. Iedere woensdagmorgen, Noordelijke Achterweg 67 in Wemeldinge. Elk gesprek is vertrouwelijk.

Herfstfair

10:00 |

Woensdag 2 oktober wordt aan de Noordweg in Kapelle de vijfde Herfstfair gehouden. Vorige jaren genoten veel bezoekers onder andere van de mooie brocante op het veld, het proeverijtje bij de koffie, heerlijke geuren op het Foodplein, leuke interieurspulletjes, unieke kinderkleding, leuke kleding en accessoires, heerlijke producten en natuurlijk van de gezelligheid en sfeer op het terrein van de fair. De kinderen hadden veel plezier bij het ponyrijden, het trampolinespringen, in de spelletjestent en bij het cupcakes versieren. Dit jaar is de fair uitgebreid met mooie interieurartikelen, met een groenworkshop, met advies van De Stijljuf en nog een aantal andere kramen. Kom het zelf zien en beleven tussen 10.00 en 16.30 uur op Noordweg 21. En neem alvast een kijkje op de site www.herfstfairkapelle.nl, op Facebook of op Instagram, @herfst_fair.

De Indische Keuken

19:00 | Lucter et Emergo

Op woensdag 2 oktober starten we weer met een nieuwe kook cursus De Indisch Keuken. We gaan werken met fijne verse ingrediënten en we gaan b.v. loempia en uien sambal maken en natuurlijk nog andere leuke gerechten .De cursus bestaat uit 6 lessen van 19.00 - 21.30 uur in de keuken van dorpshuis Lucter et Emergo in Rilland inschrijven kan tot 30 september inlichtingen en inschrijven kan op tel:0113-551914 of 06-51978646.