Leer omgaan met de digitale overheid

WEMELDINGE - In Dorpshuis de Wemel organiseert De Bibliotheek Oosterschelde maandag 21 oktober Digisterker. Je leert onder meer hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.

Deze gratis cursus bestaat uit 4 wekelijkse lessen en vindt plaats van 9.30-11.30 uur in Dorpshuis de Wemel.
De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Heb je moeite met internet overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik in de Bibliotheek te doen. De cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van twee uur op 21 en 28 oktober, 4 en 11 november tussen 9.30-11.30 uur in Dorpshuis de Wemel, Dorpsplein 1 in Wemeldinge.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626. [l]