Enkele leden van Te Deum Laudamus. FOTO M. VAN VAARDEGEM
Enkele leden van Te Deum Laudamus. FOTO M. VAN VAARDEGEM M. van Vaardegem

Te Deum Laudamus zingt in Hervormde Kerk Kapelle

KAPELLE - Op zaterdag 16 november zingt de Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Te Deum Laudamus uit Kapelle een Choral Evensong in de Hervormde Kerk in haar dorp.

DOOR BRITTA JANSSEN

Het optreden begint om 16.30 uur. Een Choral Evensong is in de Anglicaanse traditie de naam van een dagelijkse kerkdienst in de middag of avond. De dienst bevat als vaste onderdelen een lofprijzing, schriftlezing, geloofsbelijdenis en gebeden.

Muziek
Bij een Choral Evensong wordt het grootste gedeelte van de dienst gezongen door een koor. Tijdens de Evensong kan het publiek muziek verwachten van onder andere Mendelssohn, Rutter en Bainton.
De vaste organist van de Hervormde Kerk van Kapelle, Mark Christiaanse, bespeelt het historische Bätz-Witte orgel tijdens het optreden en solist is Joost Bout. Dirigent Pim Overduin heeft de leiding tijdens de muzikale bijeenkomst.

'Choral Evensong is
Anglicaanse dienst'

COV Te Deum Laudamus, wat betekent 'Wij loven U, o God!' bestaat sinds 2001. De leden komen uit diverse delen van Zeeland en voeren koorwerken en oratoria uit, met name op het gebied van klassieke koormuziek.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op
www.tedeumlaudamus.nl.[l]