Kinderknutselactiviteit in het Oosterscheldemuseum.
Kinderknutselactiviteit in het Oosterscheldemuseum. Foto:

AGENDA

Woensdag 16 oktober

Appelfantasie

14:00 | Fruitteeltmuseum

Op woensdag 16 oktober organiseert het Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle een herfstactiviteit voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar. De kinderen gaan onder begeleiding aan de slag met sierappeltjes en maken een mooi kunstwerk met het fruit. De knutselmiddag start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Deelnamekosten is inclusief materialen en een glaasje appelsap. Toegang voor begeleidende volwassenen is inclusief museumbezoek en 1 consumptie per persoon. Voor meer informatie en aanmelding: via email: administratie@fruitteeltmuseum.nl of per telefoon: 0113-344904, tijdens de openingsuren. Het Fruitteeltmuseum is geopend op dinsdagmiddag t/m zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur.

Zaterdag 19 oktober

Zangavond Bevrijding Reimerswaal

19:30 | Hervormde Kerk

In het kader van 75 jaar bevrijding Reimerswaal wordt er 19 oktober een gezamenlijke zangavond georganiseerd. De avond zal worden gehouden in de Hervormde kerk van Krabbendijke. Het is een combinatie van zang en samenzang. De volgende partijen werken aan de avond mee: Mannenkoor Jeduthun uit Krabbendijke o.l.v. Bram Bout; Koperkwartet Shelter Brass o.l.v. Karel van Boven; Christelijk Mannenensemble Krabbendijke o.l.v. Evert van de Kamp. Orgel: Leen Heyboer en Reindert Jan Rikkers - Doedelzakspeler: Arie van Meerwijck. Aanvang 19.30 uur (kerk open vanaf 19.00 uur). Toegang gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten en een nog nader te bepalen goed doel.

Goud van oud

21:00 | Dorpshuis Kaj Munk

Zaterdag 19 oktober optreden van de band Delta Generation. Goud van Oud en moderne rock. Aanvang 21.00 uur. Kaarten bij Zeelandia en Dorpshuis Kaj Munk of aan de kassa. Tel. 06-15492294.

Dinsdag 22 oktober

'Kom uit je huis middag'

14:00 | Ons Dorpshuis

Elke dinsdagmiddag is er wat te doen voor alle 50 plussers van Kruiningen in Ons Dorpshuis Kruiningen, Berghoekstraat 3, 4416 BJ in Kruiningen vanaf 14.00 tot ongeveer 16.30 uur. Inlichtingen: Jan Louwerse, tel. 06-22827625. Dinsdag 22 oktober Melkmeisje/ Spelletjes middag.

Lezing RAF tijdens de Slag om de Schelde

19:30 | Ons Dorpshuis

De Bibliotheek Oosterschelde organiseert een lezing over de RAF tijdens de Slag om de Schelde, over hoe het geallieerde luchtoverwicht een belangrijke rol speelde gedurende de bevrijding. De Slag om de Schelde was een belangrijke militaire operatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De slag vond plaats in 1944, in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Met de verovering van beide oevers van de Westerschelde kwam de Scheldemonding vrij en werd Antwerpen de aanvoerhaven voor de geallieerde legers. Deze lezing is in samenwerking met Wings to Victory op dinsdag 22 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur, in Dorpshuis Kruiningen aan de Berghoekstraat 3. Kaarten voor de lezing zijn te bestellen via www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Woensdag 23 oktober

Kinderknutselactiviteit

14:30 | Oosterscheldemuseum

Het OosterscheldeMuseum in Yerseke organiseert op woensdag 23 oktober voor kinderen tussen 6 en 10 jaar een leuke knutselactiviteit. Met o.a. materiaal uit de Oosterschelde wordt op een creatieve manier een bootje gemaakt. De kinderactiviteit vindt plaats in het OosterscheldeMuseum in Yerseke op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Heb je belangstelling, geef je dan op via de website, www.oosterscheldemuseum. nl of via info@oosterscheldemuseum.nl

Lezing 'als ik in de hemel kom'

19:45 | Maartenskerk

Met een verrassende lezing neemt Marco van der Straten je mee op avontuur, op zoek naar antwoorden op een belangrijke vraag: hoe zit het eigenlijk met leven na de dood? Op woensdagavond 23 oktober komt hij naar de Maartenskerk van Wemeldinge. Hij vertelt dan over zijn boek 'Als ik in de hemel kom'. Een lezing die je stil zet én uitdaagt op een toegankelijke manier om zelf na te denken over iets waar we allemaal mee te maken krijgen: wat gebeurt er na dit leven? De Maartenskerk staat aan de Kerkweg 5 te Wemeldinge. De deur is open vanaf 19.15 uur. Aanvang lezing 19.45 uur. De toegang is gratis, bij de uitgang collecte voor de onkosten.